Mesto:Beograd
Adresa:Kondina 6
PTT:11103
Opština:Stari grad
Telefon:011/324-1169
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:Rade Soro
Telefon direktora:011 3241169
Telefon sekretara:011 3241169
Tip škole:Srednja muzička škola
Sajt:http://www.vuckovic.rs
Prvi e-mail:info@vuckovic.rs
Drugi e-mail:
Facebook:https://www.facebook.com/vuckovicrs

Muzička škola „Dr Vojislav Vučković“ je osnovana 1952. godine u Beogradu, kao škola za osnovno muzičko obrazovanje. Godine 1967. smo useljeni u namenski građenu zgradu u Kondinoj 6, gde se i danas nalazimo. Zahvaljujući značajnim obrazovnim rezultatima 1976. godine dobijamo i status srednje muzičke škole, pa od tada imamo mogućnost da formiramo mlade umetnike i ljubitelje muzike od njihovih prvih koraka u muzičkom zabavištu do srednjoškolske mature. To im, tokom čitavog perioda njihovog školovanja kod nas, obezbeđuje mogućnost kontinuiranog višegodišnjeg rada sa željenim nastavnicima. Mnogi naši đaci su uspešno nastavili svoje muzičko usavršavanje na muzičkim akademijama i fakultetima u našoj zemlji, Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj, Slovačkoj, Rusiji, Americi…

Škola je poznata po profesionalnom i visoko obrazovanom nastavničkom kadru, pa nam učenici dolaze iz čitavog Beograda, ali i iz drugih gradova Srbije i Crne Gore. Tome doprinosi i udoban, moderan školski prostor u kome radimo. Opremljeni smo brojnim i kvalitetnim instrumentima, kao i personalnim računarima za potrebe teorijske nastave. U okviru vokalno-instrumentalnog odseka pružamo mladima mogućnost da uče solo-pevanje ili sviranje nekog od brojnih instrumenata (uz izučavanje pratećih praktičnih i teorijskih disciplina).

Osim kvalitetne stručne nastave, trudimo se da učenicima pružimo i mogućnost čestih nastupa na javnim koncertima koje škola priređuje kako u sopstvenoj koncertnoj sali, tako i u renomiranim koncertnim prostorima našeg grada, kao što su sale Kolarčevog narodnog univerziteta, Beogradske filharmonije, Doma Vojske itd. Iniciramo i saradnju sa drugim muzičkim školama iz čega proističu gostovanja u drugim sredinama, kao i zajednička izvođačka ostvarenja, poput koncerta koji je imao veliki ođek u našoj kulturnoj javnosti, a na kome je izvedena „Karmina Burana“ Karla Orfa.

Naši đaci učestvuju na brojnim domaćim i inostranim takmičenjima na kojima postižu zapažene rezultate. Sama škola organizuje dva takmičenja međunarodnog karaktera: za klavir i harmoniku. Osim toga, škola organizuje stručne seminare i predavanja za đake i nastavnike, koje drže vodeći strani i domaći pedagozi.

Ovako atraktivan i aktivan muzički život je efektna i korisna dopuna svakodnevnim nastavnim delatnostima. Ona đacima pomaže da, u okviru same škole, sagledaju mogućnosti i smernice svog budućeg bavljenja muzikom.