У Б категорији прву награду је добио Балинт Ђимеши (Мађарска), другу Марко Ивковић (Србија) и Давид Керингер (Мађарска), а трећу Тони Крањац (Хрватска) и Лаура Петек (Словенија) док је Мартину Коцеву (Македонија) припала награда охрабрења.

Првонаграђени у А катогорији је Даниел Али Лугоши (Мађарска), другу награду је добио Норберт Шандор (Мађарска), а трећу Матеј Пашкван (Словенија) и Лука Виндишар (Словенија).

Прву награду у „бејби“ категорији освојио је Лука Кастелић (Словенија), другу награду Жан Павкович (Словенија) и Матија Раичевић (Србија), а трећу Славен Балаћ (Србија) и Ева Новак (Словенија). 

У протекла три дана такмичило се 78 младих кларинетиста у 4 категорије, а оцењивао их је седмочлани стручни интернационални жири. Победнику у Ц категорији поклоњен је кларинет „Buffet Crampon RC“, а осталима новчани износи, односно поклон пакети произвођача кларинета „Вандорен“.

Ово такмичење носи име Антона Еберста, професора кларинета, који је 1946. основао дувачки одсек у Музичкој школи „Исидор Бајић“ а организатор овог такмичења. Био је уредник музичког програма Радио Новог Сада, оснивач низа музичких фестивала, између осталих и Новосадских музичких свечаности (НОМУС) и писац великог броја музичких књига и уџбеника.

Проглашњем победника и уручењем награда, у недељу увече завршено је 5. међународно такмичење „Антон Еберст“, а, након кларинета, следеће године следи надметање флаутиста.