U B kategoriji prvu nagradu je dobio Balint Đimeši (Mađarska), drugu Marko Ivković (Srbija) i David Keringer (Mađarska), a treću Toni Kranjac (Hrvatska) i Laura Petek (Slovenija) dok je Martinu Kocevu (Makedonija) pripala nagrada ohrabrenja.

Prvonagrađeni u A katogoriji je Daniel Ali Lugoši (Mađarska), drugu nagradu je dobio Norbert Šandor (Mađarska), a treću Matej Paškvan (Slovenija) i Luka Vindišar (Slovenija).

Prvu nagradu u „bejbi“ kategoriji osvojio je Luka Kastelić (Slovenija), drugu nagradu Žan Pavkovič (Slovenija) i Matija Raičević (Srbija), a treću Slaven Balać (Srbija) i Eva Novak (Slovenija). 

U protekla tri dana takmičilo se 78 mladih klarinetista u 4 kategorije, a ocenjivao ih je sedmočlani stručni internacionalni žiri. Pobedniku u C kategoriji poklonjen je klarinet „Buffet Crampon RC“, a ostalima novčani iznosi, odnosno poklon paketi proizvođača klarineta „Vandoren“.

Ovo takmičenje nosi ime Antona Ebersta, profesora klarineta, koji je 1946. osnovao duvački odsek u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ a organizator ovog takmičenja. Bio je urednik muzičkog programa Radio Novog Sada, osnivač niza muzičkih festivala, između ostalih i Novosadskih muzičkih svečanosti (NOMUS) i pisac velikog broja muzičkih knjiga i udžbenika.

Proglašnjem pobednika i uručenjem nagrada, u nedelju uveče završeno je 5. međunarodno takmičenje „Anton Eberst“, a, nakon klarineta, sledeće godine sledi nadmetanje flautista.