Mesto:Nova Varoš
Adresa:Prote Jevstatija 26
PTT:31320
Opština:Nova Varoš
Telefon:033/61-150
Školska uprava:Užice
Školski okrug:Zlatiborski
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Srednja škola
Sajt:http://tehnicka.org.rs
Prvi e-mail:tskola@beotel.net
Drugi e-mail:
Facebook:

Садашњи ученици и запослени труде се да својим радом и постигнућима буду достојни наследници утемељивача Техничке школе, али и да достигну нове циљеве и суоче се са изазовима савремених захтева који стоје пред средњим стручним образовањем, свесни чињенице да је образовање основа и услов сваког напретка, и личног и друштвеног. Не плашећи се да уложе свој рад, ентузијазам и креативност, следе визију дефинисану Школским развојним планом:

„Profesionalni, stručni i motivisani nastavnici koji rade u modernoj i savremenoj školi sa motivisanim i dobrim učenicima u odeljenjima sa manjim brojem učenika; nastavom zasnovanom u svim oblicima grupnog i individualnog rada, uz primenu aktivne nastave sa zajedničkim ciljem: najkvalitetnije i najperspektivnije obrazovanje koje može naći primenu odmah po završetku škole. Škola koja doprinosi stvaranju bezbednog, prijatnog i stimulativnog okruženja i koja sarađuje sa sličnim školama iz zemlje i inostranstva.“

Tehnička škola je počela sa radom 1946. godine. Od tada, škola je, od petomesečnog kursa za zanatskog majstora, zatim Stručne škole za učenike u industriji i zanatstvu, Mešovite škole učenika u privredi, Škole za kvalifikovane radnike, Centra za usmereno obrazovanje i Srednje škole, prerasla u današnju Tehničku školu.

Osnovna delatnost škole je školovanje učenika u trogodišnjim i četvorogodišnjim obrazovnim profilima u području rada mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika, trgovina, ugostiteljsvo i turizam i njihovo stručno i profesionalno osposobljavanje kako za određenu struku, tako i za širu profesionalnu orijentaciju, razvoj radnih navika i razvoj i izgradnja pozitivnog razmišljanja; osposobljavanje za praktičnu primenu stečenog znanja, kao i za dalje školovanje. Škola se bavi prekvalifikacijom, dokvalifikacijom i specijalizacijama kao i pružanjem različitih intelektualnih usluga.

 
Tehnička škola, na osnovu rešenja Ministarstva prosvete Republike Srbije broj 022-05-155/93-03, ispunjava potrebne uslove u pogledu školskog prostora, opreme, nastavnih sredstava i potrebnog broja nastavnika i stručnih saradnika.