Mesto:Ivanjica
Adresa:13.septembar 54
PTT:32250
Opština:Ivanjica
Telefon:032/660-780
Školska uprava:Čačak
Školski okrug:Moravički
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://www.osmilinkokusic.edu.rs
Prvi e-mail:osmkusic@eunet.rs
Drugi e-mail:
Facebook:


milinko-kusic-skola107.05.2010. Osnovna škola „Milinko Kušić“ danas je savremeno opremljena vaspitno – obrazovna ustanova u čijem prijatnom okruženju učenici stiču znanja za budućnost. Ovih dana škola se dodatno uredjuje krečenjem i generalnim čišćenjem i postavlja novi nameštaj u 32 učionice, nastavničku kancelariju i novi amfiteatar, čiju kupovinu je omogućila ambasada Japana u Beogradu, donirajući u ove svrhe gotovo 50.000 evra.

Ako se doda da je skoro zamenjena kompletna stolarija i uradjena nova fasada, a učenici svojim likovnim radovima oplemenili unutrašnjost zgrade, s pravom se može reći da je ova osnovna škola jedna od najlepših u Srbiji.

Završeno je i postavljanje prvog mini pič terena u Ivanjici, u okviru dvorišta ove škole. Novac za izgradnju terena na čijoj veštačkoj travi se mogu upražnjavati gotovo sve sportske discipline, finansirali su opština Ivanjica, Ministarstvo omladine i sporta, Fudbalski savez Srbije i Vlada Kraljevine Norveške.

skola3kabinet-informatike

Osnovna škola u Ivanjici počela je da radi daleke 1836. godine i jedna je od najstarijih u ovom delu Srbije. Ime narodnog heroja Milinka Kušića, rodom iz ovog kraja, nosi od druge polovine prošlog veka.

Danas ovu školu pohadja ukupno 1.035 učenika, u razrednoj nastavi 508, u predmetnoj 528 i u odeljenju za decu lako ometenu u razvoju 7 učenika. Rad je organizovan u 46 odeljenja, od čega je 24 odeljenja od I – IV razreda, 22 odeljenja od V – VIII razreda i 2 odeljenja dece lako ometene u razvoju. U školi je ukupno zaposleno 105 radnika.