Mesto:Beograd
Adresa:Gavrila Principa 42
PTT:11000
Opština:Savski venac
Telefon:7614735
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:Violeta Vukićević
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://www.isidorasekulic.rs/
Prvi e-mail:os.isidoras@eprosveta.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

 

Osnovna škola „Isidora Sekulić” s ponosom nosi ime svestrane književnice i prve dame SANU. Smeštena je u centralnom delu Beograda, na teritoriji Opštine Savski venac u ulici Gavrila Principa 42. Još od kako je osnovana daleke 1962. godine, nastojimo da ostvarujemo tri Isidorine ljudske oznake: najveće znanje, neumoran rad, najveću skromnost. Škola se neprestano modernizuje prateći zahteve vremena i potreba svojih učenika. Naročito se u poslednje tri godine u školu intenzivno investiralo, tako da je unutrašnjost školske zgrade dobila sasvim novi lik.

Izuzetna lokacija sve više opredeljuje našu školu kao školu po meri dece zaposlenih roditelja. Dok roditelji u centru grada rade, njihovoj deci pružamo savremenu nastavu uz sigurnost i toplinu tako svojstvenu malim školama. Zgrada škole se izdvaja svojom veličinom i prostranošću, ograđenim dvorištem sa sportskim terenima i kao takva predstavlja oazu mira, znanja i kreativnosti.

Misija škole

Osnovna delatnost naše škole je obavezno osnovno vaspitanje i obrazovanje.
Nastava se odvija po savremenim standardima i broj učenika u odeljenju je optimalan, što omogućava individualan pristup svakom učeniku.
Dobar temelj te osnove je izbor nastavnog kadra koji je kompetentan i motivisan da se stručno usavršava. Škola je centar  preduzetničkog učenja. Ima status mentorske škole u međunarodnom projektu Preduzetništvo u osnovnom obrazovanju u okviru SEECEL-a centra za preduzetničko učenje jugoistočne Evrope.
Kao takva želi da kreira preduzimljivu generaciju otvorenu za promene, osnaženu i spremnu za suočavanje sa budućnošću u svim segmentima savremenog života.

Vizija

Mi smo moderna,kvalitetna škola sa prepoznatljivim identitetom koju će roditelji rado izabrati za svoju decu kao garanciju zdravog đačkog okruženja i uspešnog obrazovanja. Ulaganjem u obrazovanje imamo priliku da učestvujemo u izgradnji boljeg društva i pokažemo primerom kakvi želimo da budemo.
Mi smo Škola koja podstiče, motiviše i usmerava učenike da postanu svesni svog potencijala i na taj način doprinesu pozitivnim promenama u društvu.

Razvojni ciljevi

1. Poboljšati kvalitet nastave većim brojem časova multimedijalne nastave

2. Poboljšati napredovanje učenika kojima je potrebna dodatna podrška

3. Promovisanje zdravih stilova života.

4. Organizacija i obogaćivanje vannastavnih aktivnosti.

Sleke škole možete pogledati na ovom linku.