Место:Београд
Адреса:Гаврила Принципа 42
ПТТ:11000
Општина:Савски венац
Телефон:7614735
Школска управа:Београд
Школски округ:Град Београд
Директор:Виолета Вукићевић
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.isidorasekulic.rs/
Први e-mail:os.isidoras@eprosveta.rs
Други e-mail:
Facebook:

 

Основна школа „Исидора Секулић” с поносом носи име свестране књижевнице и прве даме САНУ. Смештена је у централном делу Београда, на територији Општине Савски венац у улици Гаврила Принципа 42. Још од како је основана далеке 1962. године, настојимо да остварујемо три Исидорине људске ознаке: највеће знање, неуморан рад, највећу скромност. Школа се непрестано модернизује пратећи захтеве времена и потреба својих ученика. Нарочито се у последње три године у школу интензивно инвестирало, тако да је унутрашњост школске зграде добила сасвим нови лик.

Изузетна локација све више опредељује нашу школу као школу по мери деце запослених родитеља. Док родитељи у центру града раде, њиховој деци пружамо савремену наставу уз сигурност и топлину тако својствену малим школама. Зграда школе се издваја својом величином и пространошћу, ограђеним двориштем са спортским теренима и као таква представља оазу мира, знања и креативности.

Мисија школе

Основна делатност наше школе је обавезно основно васпитање и образовање.
Настава се одвија по савременим стандардима и број ученика у одељењу је оптималан, што омогућава индивидуалан приступ сваком ученику.
Добар темељ те основе је избор наставног кадра који је компетентан и мотивисан да се стручно усавршава. Школа је центар  предузетничког учења. Има статус менторске школе у међународном пројекту Предузетништво у основном образовању у оквиру SEECEL-а центра за предузетничко учење југоисточне Европе.
Као таква жели да креира предузимљиву генерацију отворену за промене, оснажену и спремну за суочавање са будућношћу у свим сегментима савременог живота.

Визија

Ми смо модерна,квалитетна школа са препознатљивим идентитетом коју ће родитељи радо изабрати за своју децу као гаранцију здравог ђачког окружења и успешног образовања. Улагањем у образовање имамо прилику да учествујемо у изградњи бољег друштва и покажемо примером какви желимо да будемо.
Ми смо Школа која подстиче, мотивише и усмерава ученике да постану свесни свог потенцијала и на тај начин допринесу позитивним променама у друштву.

Развојни циљеви

1. Побољшати квалитет наставе већим бројем часова мултимедијалне наставе

2. Побољшати напредовање ученика којима је потребна додатна подршка

3. Промовисање здравих стилова живота.

4. Организација и обогаћивање ваннаставних активности.

Слеке школе можете погледати на овом линку.