Mesto:Novi Sad
Adresa:Čenejska 61, Novi Sad
PTT:21000
Opština:Novi Sad
Telefon:Čenejska 61, 021/419-195,
Školska uprava:Novi Sad
Školski okrug:Južnobački
Direktor:Slavoljupka Mihajlović
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://dusan-radovic.edu.rs/
Prvi e-mail:dusanrad.skola@gmail.com
Drugi e-mail:
Facebook:

Misija škole

Deca su na prvom mestu

Istorijat, misija, vizija…

O imenu naše škole, jedne od najstarijih u Novom Sadu, saznajemo od stanovnika Vidovdanskog naselja i to iz perioda neposredno posle rata, kada je radila pod nazivom Kralja Petra Prvog. Posle oslobađanja, od 1950. godine, škola je označena brojem B i kao takva postoji sve do imenovanja u Osnovnu školu “Đura Jakšić“ koja je nastavu izvodila u dve školske zgrade na Klisi ( Klisanski put 165 ) i u Temerinskoj 133.
Godine 1982. udruženjem u centar “Slavija“ škola postaje OOUR i poneće naziv “Novosadski partizanski odred“. Razdruživanjem centra, škola postaje samostalna. Postoje pokušaji da joj se vrati staro ime “Đura Jakšić“, ali zbog škole u Kaću sa istim nazivom, koja je postala sastavni deo Novog Sada, nije pravno omogućeno vraćanje na staro. Od januara 1993. godine škola je ponela ime dečjeg pisca Dušana Radovića, koje i danas nosi.

Misija škole

Misija naše škole je da postane centar vaspitno- obrazovnog, ali i kulturnog i duhovnog razvoja učenika i nastavnika. Osnovni princip je podsticanje ličnog razvoja svakog učenika i nastavnika. Razvijanje savremenih procesa usvajanja znanja, podsticanje kreativnosti kod učenika i nastavnika i stvaranje ličnosti sposobnih za timski rad, sa razvijenim socijalnim veštinama i svešću i pravima i odgovornostima je naša osnovna težnja.
Naša škola treba da postane mesto permanentnog usavršavanja svih učesnika vaspitno-obrazovnog procesa, koji neguje međusobno razumevanje i uvažavanje, toleranciju i pravo na uvažavanje i pravo na različitost.

Vizija škole

Naša škola treba da postane:
mesto u kome rade stručni i kreativni nastavnici otvoreni za permanentnost, usavršavanje i timski rad
mesto u koje učenici rado dolaze jer je nastava u njoj savremena, kvalitetna i prilagođenja njihovim potrebama i interesovanjima
otvorena za nove ideje, razmenu i saradnju
čista, prijatnog izgleda, moderna i opremljena savremenim nastavnim sredstvima
mesto u kome su odnosi kulturni, tolerantni, saradnički i podržavajući a rukovođenje javno, pravedno, podsticajno