Mesto:Beograd
Adresa:Jurija Gagarina 195
PTT:11070
Opština:Novi Beograd
Telefon:011/215-8639
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:Miloš Jakšić
Telefon direktora:011 21 58 639
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://brankoradicevic-nbgd.edu.rs
Prvi e-mail:radicevicbranko45@gmail.com
Drugi e-mail:
Facebook:
Osnovna škola „Branko Radičević“ je jedna od najvećih osnovnih škola u Beogradu. Smeštena je u neposrednoj blizini reke i to je čini još privlačnijom. Zelenilo bloka  45, svežina reke Save i širina Savskog keja, pružaju nastavnicima mogućnost da svoju nastavu unaprede i da je povremeno presele u živopisni krajolik.

To je sigurno inspirisalo školske radnike da posvete dovoljno pažnje i uređenju sportskih terena, njihovom označavanju, osvetljavanju i stavljanju novih koševa i golova. Time su podstakli sportski duh i poboljšanje rezultata na sportskim takmičenjima. Naša škola je svoj ogroman prostor stavila u službu zdravlja  lepote, tako da se u njoj održavaju aikido, košarka rukomet, odbojka, plivanje, ples i folklor u vanškolskom vremenu.

Ipak naša škola neguje i druge „misaone“ discipline, koje bismo metaforično nazvali „trčanje u širinu“.

Nastavnici se trude, da kako u školskom tako i u vanškolskom životu, da doprinesu znanju.

Pod geslom „Znanje je snaga i moć“ nastavnici motivišu učenike na rešavanje teških zadataka, podstičući u njima želju za novim saznanjima i pažljivo neguju talente koje učenici poseduju. Jedan od najveći ciljeva ove škole jeste da jednog dana naši učenici postanu samosvesne jedinke, sposobne da žele, sposobne da prepoznaju šta hoće i da znaju i umeju da to ostvare.