Mesto:Sombor
Adresa:Venac Petra Bojovića 9
PTT:25000
Opština:Sombor
Telefon:025/412-054
Školska uprava:Sombor
Školski okrug:Zapadnobački
Direktor:Milena Despotović
Telefon direktora:025 412054
Telefon sekretara:025 412054
Tip škole:Osnovna muzička škola
Sajt:http://www.petarkonjovic.edu.rs
Prvi e-mail:mspetarkonjovic@gmail.com
Drugi e-mail:milenaimre@gmail.com
Facebook:https://www.facebook.com/groups/173244924020

O školi
Grad Sombor je od starine značajno obrazovno i kulturno središte čije su ustanove, brojne i značajne, premašile okvire njegovog užeg okruženja na znatno šire prostore.
Tome je, svakako, doprinelo uzdizanje Sombora u rang slobodnih i kraljevskih gradova 1749, i u stalno sedište Bačbodroške županije 1786. godine. U takvom miljeu je 1870. osnovano i Somborsko srpsko pevačko društvo u čijem okrilju je 1921. ustanovljena Muzička škola „Petar Konjović“ o čemu je ukaz potpisao Branislav Nušić.

Dugogodišnja želja somboraca bila je da se otvori i Srednja Muzička škola i u tome su pokušavali izmedju ostalih bivši direktor Muzičke škole Drakče Mitrović i profesor Pedagoškog fakulteta i dirigent Silvester Hajnal.
Dolaskom u Sombor 2007. profesora Akademije umetnosti u Novom Sadu i kompozitora Svetozara Saše Kovačevića i njegovom inicijativom, Načelnik zapadno bačkog okruga Saša Torlaković i lokalna samoprava podržali su njegov predlog i oformili komisiju za izradu elaborata za otvaranje Srednje Muzičke škole:
Ksenija Liščević – prosvetna uprava
Jožef Kvintus – direktor Muzičke škole Kula
Svetozar Saša Kovačević – kompozitor i profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu
31 marta 2008. Rešenjem Ministarstva prosvete Republike Srbije Srednja Muzička škola u Somboru je uvedena u mrežu srednjih škola Republike Srbije.

Danas se ovde nalazi:

*muzičko zabavište (popularni „cicibani“)

*osnovna muzička škola u okviru koje postoje sledeće klase: klavir, harmonika, violina, viola, violončelo,gitara, tambura, flauta, oboa, klarinet, truba, solo pevanje, tradicionalno pevanje i sviranje, jazz (fakultativno)

-srednja muzička škola u okviru koje obrazujemo četiri obrazovna profila:
* muzički izvođač (instrumentalisti ili solo pevanje)
* muzički saradnik- teoretičar
* muzički saradnik- etnomuzikolog
* dizajner zvuka