Mesto:Aranđelovac
Adresa:Josipa Grušovnika
PTT:34300
Opština:Aranđelovac
Telefon:034/712-959
Školska uprava:Kragujevac
Školski okrug:Šumadijski
Direktor:Ivan Cvetković
Telefon direktora:034 712959
Telefon sekretara:034/712-959
Tip škole:Osnovna muzička škola
Sajt:http://www.mspetarilic.edu.rs
Prvi e-mail:mspetarilic@gmail.com
Drugi e-mail:mspetarilic@gmail.com
Facebook:https://www.facebook.com/muzicka.ilic

Danas muzička škola ima oko 140 učenika obuhvaćenih osnovnim obrazovanjem sa isturenim odeljenjem u Topoli. Nastava je organizovana u pet odseka : violina, klavir i harmonika,solo pevanje i klarinet. Za kratko vreme stekla je ugled i postala centar kulture opštine Aranđelovac. Tokom cele godine je jedna od organizatora muzičkog života u gradu. Pored redovnih Internih i Javnih časova, brojnih koncerata po školama i koncertima za roditelje i građane, muzička škola je i organizator koncerata poznatih umetnika i ansambala:
Više koncerata Ane, Irene i Tripa Simonutija, Kamerni ansambl “Cirih 76”, Nataša Veljković, “orkestar udaraljke” iz Belgije, Leonora i Slobodan Mirković iz Ciriha, duo Delong –Francuska, klavirski trio Lanini iz Novog Sada, Dušan Trbojević, klavirski duo iz Italije i mnogi drugi.
Škola je bila organizator 44. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije, a ističe se po saradnji sa mnogim muzičkim školama iz zemlje i inostranstva.
Naši učenici uvek osvajaju velika priznanja na festivalim i takmičenjima gde gog se pojave. Na muzičkim Festivalima škola Srbije naši učenici i profesori u proteklih 15 godina osvojili su 10 prvih, 5 druge, 6 trećih i 6 pohvala. To svedoči o kvalitetu naših muzičkih talenata, ali i o sposobnosti njihovih predavača da im svoje znanje prenesu. Najuspešniji je svakako Milorad Savić koji je na Jugoslovenskom takmičenju mladih klavirista osvojio treću nagradu u Novom Sadu 1992 godine, u Nišu 1994.god., drugu nagradu na međunarodnom Festivalu Petar Konjović 1995 godine , i konačno u Torinu prvu nagradu. Terzić Aleksandar koji je osvojio treće mesto na međunarodnom takmičenju pijanista u Italiji.