Место:Вршац
Адреса:Трг победе 4
ПТТ:26300
Општина:Вршац
Телефон:013/834-581
Школска управа:Зрењанин
Школски округ:Јужнобанатски
Директор:Tatajana Mrđa
Телефон директора:013/834-581
Телефон секретара:
Тип школе:Основна музичка школа
Сајт:https://msjosifmarinkovic.edu.rs/
Први e-mail:msvrsac.adm@gmail.com
Други e-mail:pomocnik@msjosifmarinkovic.edu.rs
Facebook:https://www.facebook.com/vrsackamuzickaskola/

Музичка школа ”Јосиф Маринковић”, Вршац

 

Као резултат континуираног професионалног и стручног рада професора, од школске 2008/09. отворена је и средња музичка школа и уписана је прва генерација талентованих ученика, образовних профила: музички извођач, музички сарадник – теоретичар и музички сарадник – етномузиколог, чиме је школа отворила нову историју музичког и културног живота града. После 14 година постојања  у школу је уписано 343 ученика у основној школи и 54 ученика у средњој  школи на 12 одсека (клавир, виолина, виолончело, харфа, хармоника, гитара, тамбура, контрабас, флаута, кларинет, удараљке и соло певање).

Са  нашим талентованим ученицима, поред стручних и квалитетних професора, раде и ментори из других установа. По нашем годишњем програму редовно предвиђамо и стручно усавршавање наставника, које се остварује кроз семинаре у организацији Министарства просвете. Професоре упућујемо на семинаре, а они такође у сопственој организацији посећују мајсторске курсеве код еминентних светских уметника, те се  поред педагошког рада, баве и концертним и сценским извођењем.

Ментори и спољни сарадници су веома високом оценом оценили њихов рад и резултате наших  ученика, постигнуте на такмичењима и фестивалима, као што су: Републичко такмичење, Фестивал музичких и балетских школа Србије, Фестивал флаута Србије, Међународни сусрети хармоникаша у Пули, Еурорегионално такмичење „Алма Корнеа Јонеску“ у Темишвару, Међународно такмичење у Охриду, Међународно такмичење дрвених дувача у Пожаревцу, Мурски фестивал гитаре у Словенији, Гитар арт фестивал, Међународно такмичење „Антон Еберст“ у Новом Саду, Међународно такмичење „Бруна Шпилер“ у Херцег Новом, 45. Фестивал музичких и балетских школа Србије у Крагујевцу, затим Интернационални фестивал хорова у Бијељини, Међународни музички фестивал у Аранђеловцу, Такмичење хармоника у Смедереву и другим.Поменућемо само неке од награда: