Školske 2014/2015. godine je , na inicijativu stručnog aktiva nastavnika duvačkih instrumenata, ustanovljena nagrada „Ninoslav Svijić“, koja ima za cilj da sačuva uspomenu na  prerano preminulog nastavnika trube i dragog kolegu, Ninoslava Svijića.

 Ninoslav Svijić je rođen 1978. godine u Kladovu.  Iz rodnog Kladova došao je u Novi Sad, u srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ gde je završio školovanje na obrazovnom profilu muzički saradnik – teoretičar. Uporedo se zainteresovao za sviranje raznovrsnih duvačkih instrumenata, koje je izučavao u klasi Dubravka Markovića, na čiju je inicijativu i uporedo upisao i osnovnu muzičku školu „Josip Slavenski“. Akademsko obrazovanje započeo je 1997. godine, kao student grupe limenih duvačkih instrumenata, podgrupe za trubu. Diplomirao je na odseku muzičke umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu 06. februara 2004. godine i stekao zvanje diplomirani muzičar – trubač. U Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ radio je kao profesor trube i predmeta kamerna muzika od septebra 2000. godine. Tu je stekao i stalno zaposlenje 01. septembra 2005. godine.

 Nagrada „Ninoslav Svijić“ dodeljuje se najboljem učeniku duvačkog odseka Muzičke škole „Isidor Bajić“ u protekloj školskoj godini. Školske 2014/2015. godine, čast da dobije ovu nagradu, imao je mladi klarinetista Matija Raičević (klasa: Đuro Pete). Matija je osvojio niz značajnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, i nastavničko veće je donelo jednoglasnu odluku da ova prestižna nagrada bude dodeljena baš njemu.