Uspeh učenika i nastavnika jedne škole ogleda se i u nagradama koje osvajaju na takmičenjima. U Muzičkoj školi ,,Vladimir Đorđević” godišnje četrdesetak učenika, ili jedna petina, kako je rekao direktor Vojislav Jovičić, budu takmičari.

Nedavno je završen 12. Internacionalni festival muzičkih škola na Ubu, a petoro učenika, od prvog do petog razreda, predstavljalo je jagodinsku školu za odsek klavir. Oni su nastupali u konkurenciji od devedeset učenika iz drugih škola i svaki je jagodinski učenik osvojio neku nagradu.

Jovan Marković, Lola Milošević, Andrija Ivanović, Sofija Ilić i Katarina Jevrić vratili su se sa nagradama.
– Ja sam osvojio prvu nagradu na takmičenju u Ubu. Volim da sviram klavir, a na takmičenju sam odsvirao sonatinu koja se žiriju svidela – rekao je Jovan Marković koji se muzikom bavi pet godina, a drugi je razred Muzičke škole u Jagodini.

Sofija Ilić je na ovom takmičenju osvojila drugu nagradu. Klavir svira četiri godine. Na takmičenju je svirala Mocartovu sonatinu u C duru i Helerovu etidu u C molu.

Andrija Ivanović je i prošle godine svirao na Festivalu u Ubu i tada je osvojio prvu nagradu.

– Ove godine sam dobio prvu nagradu na Festivalu u Ubu i prvu nagradu na festivalu u Aranđelovcu. Osvojio sam i drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju ,,Miloš Petrović”. Sviram od svoje sedme godine, sada sam četvrti razred. Volim da sviram klavir i dnevno vežbam oko sat vremena – kaže Andrija.

Na ovom takmičenju je bilo 320 učesnika iz četrdeset škola iz Srbije i okruženja.

– Ove školske godine, iz finansijskih razloga u kojima se nalaze škola i roditelji, imamo manje takmičenja, nego

Jovan Marković, dobitnik prve nagarde na festivalu u Ubu

Jovan Marković, dobitnik prve nagarde na festivalu u Ubu

inače. I pored toga, učenici naše škole odlaze na, tradicionalno, interesantna takmičenja za njih, odnosno na ona za koja nastavnici procene da su važna za njihov razvoj – rekao je direktor.

Lola Milošević se iz Uba vratila sa drugom nagradom. Kako je rekla, lepo joj je u Muzičkoj školi i preporučila bi svima, koji žele da sviraju neki instrument, da dođu u školu. Počela je da svira jer se i njena sestra bavi muzikom i svira klavir.

Sa ovim mladim, talentovanim umetnicima jagodinske škole rade profesori Marija Mladenović, Dušan Jovičić i Irena Vasiljević i izuzetno su ponosni na svoje đake.

– Posle vaskršnjih praznika, 10. maja naša škola će biti takmičar, odnosno imaće festivalsku ekipu na 58. Republičkom festivalu u Užicu. Nadam se da ćemo i tamo osvojiti važne nagrade za našu školu – naglasio je direktor.

S. Lubura