About МУЗИЧКА ШКОЛА "СТЕВАН МОКРАЊАЦ"

This author has not yet filled in any details.
So far МУЗИЧКА ШКОЛА "СТЕВАН МОКРАЊАЦ" has created 26 blog entries.

Jubilarni Mokranjčevi: Omaž Negotinu, koncerti Beogradske filharmonije, „Viva voksa“…

Jubilarni 50. Mokranjčevi dani, koji će biti održani od 10. do 16. septembra, biće omaž gradu Negotinu i biće više revijalnog tipa, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu.

- Festival je ove godine zamišljen da više bude u susret Negotinu i Negotinskoj publici, da bude više revijalnog tipa u odnosu na prošlogodišnji, a imaće tri segmenta - rekla je selektor festivala Branka Radović.

 

Ona je rekla da je bila namera da se ojača takmičarski deo i da će horovi iz Moskve, Istanbula, Sofije, Soluna i Bukurešta, koji će se takimičiti u natpevavanju, nastupiti sa Mokranjčevom Šestom rukoveti.

- Od naših horova tu je Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo - navela je Radović i najavila da će u revijalnom delu nastupiti hor "Viva voks".

Selektorka festivala je kazala da će biti održana i dva simfonijska koncerta - Beogradske filharmonije i Simfonijskog orkestra RTS.

- Od 2000. godine Beogradska filharmonija nije učestvovala na festivalu. I dogovorili smo se da to bude jedan slovenski program i da solista bude Maja Bogdanović. Violončelo kao instrument nije dugo bio prisutan. Radi se o Dvoržakovom koncertu za violončelo. Dirgent je Vladimir Kulenović - navela je Branka Radović.

 

Ona je rekla da će orkestar RTS izvesti Betovenovu Devetu simfoniju.

 

Selektorka festivala je objasnila da će treći segment biti muzikološki, u okviru koga će muzikolog i kompozitor Nadežda Mosusova govoriti na temu "Fenomen Stevana St. Mokranjca i kraj istorije muzike".

Професор Миле Пауновић – РИП

Са дубоким жаљењем вас обавештавамо да је наш колега и пријатељ, маестро на труби, професор Миле Пауновић јуче ујутру преминуо на Војно-медицинској академији у Београду. Нека му је вечна слава.

Дом Станко Пауновић Неготин

Расписан је конкурс за пријем ученика у дом за школску 2015/2016 годину.

59. ФЕСТ

КОНЦЕРТ БИВШИХ УЧЕНИКА МШ С. МОКРАЊАЦ


Sa festivala

Naše maturantkinje

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА ШКОЛА 10. МАЈА 2015. ГОД.

На крају трећег такмичарског дана 59. Фестивала музичких и балетских школа Србије, постигнути су следећи резултати:
ТАКМИЧЕЊЕ 10. маја. 2015. pdf2

Petar i Ksenija ponovo osvojili nagradu!

Petar Pitarevic, učenik VI razreda OMŠ, i njegova nastavnica Ksenija Gocic opet su nas obradovali!

I nagrada (99 poena) na medjunarodnom takmičenju iz solfedja!

ČESTITAMO!

59. Фестивал музичких и балетских школа Србије

Распореди наступа школа 

 РАСПОРЕДИ НАСТУПА И ТОНСКИХ ПРОБА

 

Republičko takmičenje Festival 2015

Republičko takmičenje je održano u periodu od 17-31. marta. Za muzičke škole na programu su bile discipline KLAVIR, SOLO PEVANJE, DUVAČKI INSTRUMENTI, KAMERNI ANSAMBLI i ORKESTRI. Realizator 59. Festivala je Muzička škola Stevan Mokranjac iz Negotina.