U podne za decu ima za cilj da kroz pažljivo odabran program približi klasičnu muziku publici od 0 do nekoliko stotina meseci. Davanjem šanse učenicima muzičkih, plesnih i glumačnih škola da javno nastupaju, podstiču se najmlađi da uplove u bogat i zanimljiv svet kulture i umetnosti. Kroz interaktivni pristup, najmlađa publika ima priliku da se upozna sa raznim muzičkim instrumentima i kompozitorima, ali i da sazna nešto novo o svetu koji nas okružuje. Ulaz na predstavu svaki put je besplatan, uz donaciju visine po sopstvenom izboru koja je namenjena nekom od udruženja koje se bavi pomaganjem deci.

Ovoga puta naši junaci imaju zadatak da pomognu Duhu Proleća da ga ne bi Upravni i nadzorni odbor godišnjih doba vratili natrag u zimu. U predstavi učestvuju učenici najstarije muzičke škole u Srbiji ‘’Mokranjac’’, polaznici plesno-baletskog studija igre ‘’Dobra vila’’ koji vodi Jelena Vidović i učenici dramskog studija “Creative Potiental – Talenat” koji vodi glumica Anja Popović.

Projekat organizuje Motiv art u saradnji sa MŠ” Mokranjac” i Mikser festivalom.

programski koncept: Dejan Travica, producenti: Vladana Tripković, Ana Kotevski, Danka Milenković, vizuelni identitet: Milica Zeljković, kostimi: Nina Radosavljević, scenografija: Višnja Vujović, tekst i režija: Maša Vujošević

igraju: Sava Dujović, Milena Grujić, Marija Đurić, Ana Vukčević i Anja Malović

predstava traje do 45 minuta