Mesto:Novi Beograd
Adresa:Otona Župančiča 4
PTT:11070
Opština:Novi Beograd
Telefon:011/260-7286
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Srednja škola
Sajt:http://www.turistickaskola.edu.rs
Prvi e-mail:pps@turistickaskola.edu.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

Туристичка школа је једна од млађих школа у Србији i Beogradu. Настала је и развила се у оквиру Политехничке академије. Основана је са циљем да школује кадрове за обављање послова у туристичкој привреди, првенствено туристичким агенцијама као и другим организацијама везаним за туризам.

Развој Школе имао је за циљ усаглашавање образовне политике са потребама привреде и интересовањем младих за образовни профил туристички техничар. Интересовање за упис у Туристичку школу је у непрекидном порасту. То је био разлог да Влада Републике Србије на предлог Министарства просвете и спорта, донесе одлуку о пресељењу Туристичке школе из простора Политехничке академије у улицу Отона Жупанчича бр.4. Пресељењем у нове просторије 1.9.2002.год. створени су адекватни услови за развој, што је на прави начин искоришћено.

У нашој Школи се школују следећи образовни профили:

туристички техничари

угоститељски техничари

кулинарски техничари

туристички техничар (оглед)

конобар (оглед)

кувар (оглед)

Укупно 30 одељења има на располагању 16 учионица, 2 кабинета за рачунарство и информатику, кабинет за услуживање, кабинет за агенцијско-хотелијерско пословање, кабинет за куварство, библиотеку и свечану салу. Школа располаже фискултурном салом и спортским теренима за извођење наставе физичког васпитања, рад секција и спортских такмичења.