Mesto:Apatin
Adresa:Blok 112 bb
PTT:25260
Opština:Apatin
Telefon:025/773-211
Školska uprava:Sombor
Školski okrug:Zapadnobački
Direktor:Zoran Stanković
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Srednja škola
Sajt:http://gradedu.net
Prvi e-mail:info@gradedu.net
Drugi e-mail:
Facebook:

Srednja građevinska i drvoprerađivačka stručna škola iz Apatina je škola sa dugom i bogatom tradicijom. Regionalnog je značaja i obrazuje kadrove za za privrede opština Apatin, Sombor, Odžaci, Kula, kao i šire. Osnovna funkcija škole je da obrazuje i vaspitava mlade generacije koje, po završetku školovanja, što pre treba da se uključe u proizvodne procese i u rad privrede, jer se uglavnom radi o deficitarnim zanimanjima.

Pogled na školsku zgradu

Ukupan školski prostor iznosi 1 ha 16 ari i 68 m2. Na tom prostoru, koji se nalazi u centru grada, smešteni su školski objekti.

Zgrada škole je novije gradnje, sa dva sprata. U njoj se nalazi 17 učionica sa pripremnim prostorijama. Učionice su dobro opremljene i higijenski izuzetno odrdžavane, kako bi boravak u školi učenicima bio što prijatniji.

 

Detalj iz kabineta za Računarstvo i informatiku

U prizemlju zgrade nalazi se školska biblioteka, a na prvom spratu zbornica i prostorije uprave škole.

Detalj iz školske biblioteke

Sa školskom zgradom povezana je fiskulturna sala sa svlačionicom i kupatilima.

Uz fiskulturnu salu smešten je objekat u čijem prizemlju se nalazi radionica za stolare i mehaničare. Tu je i objekat površine 150 m2 koji sludži kao radioničarski prostor za obuku učenika građevinske struke.

 

U okviru školskog kompleksa nalati se i novoizgrađena radionica za stolare i tapetare – dekoratere, sa 300 m2 radioničarskog prostora.

Detalj iz nove školske radionice

U preostalom delu smešteni su sportski tereni: rukometno, košarkaško, odbojkaško i tenisko igralište, skakalište u vis i dalj, te bacalište za kuglu.

Školski teniski teren

Preostali deo školskog kompleksa zauzimaju izuzetno uređene zelene površine i školski rasadnik namenjen praktičnom usavršavanju učenika smera tehničar pejzažne arhitekture.