Mesto:Sombor
Adresa:Laze Kostića 3
PTT:25000
Opština:Sombor
Telefon:025/437-466
Školska uprava:Sombor
Školski okrug:Zapadnobački
Direktor:Vladimir Popović
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Specijalna škola
Sajt:http://www.sooo.edu.rs
Prvi e-mail:sooo@so.sbb.co.rs
Drugi e-mail:sooo@mts.rs
Facebook:

Istorijat škole

Škola za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru počela je sa radom 1952. godine u okviru Radničkog univerziteta, sa zadatkom da u posleratnom periodu vrši opismenjavanje nepismenih lica i nastavak školovanja lica bez završene osnovne škole.

 

Od 26. juna 1987. godine ova škola postaje samostalna, izdvajanjem iz Radničkog univerziteta, a 1989. godine škola dobija svoju zgradu, u samom centru grada, u ulici Laze Kostića  broj 3 u Somboru. Zgrada u kojoj se i danas nalazi škola sazidana je posle 1750. godine u bidermajer stilu. Nekada je bila pašin konak, vremenom je menjala vlasnike kao porodična kuća, a imala je i druge namene. Od gore pomenutog datuma u njoj se nalazi ŠKOLA ZA OSNOVNO OBRAZOVANJE  ODRASLIH.

 

Za izuzetne rezultate postignute u oblasti opismenjavanja i osnovnog obrazovanja odraslih, školi je dodeljena prestižna nagrada „ZLATNO SLOVO“ 1990. godine.

 

  1. godine Škola je za svoj projekat „Veštine za doživotno učenje“ usmeren na inkluziju Roma u redovni obrazovni sistem dobila nagradu Odeljenja za Rome i nomade Saveta Evrope u kampanji „Dosta!“.

 

 

Do danas je ovu  školu završilo preko 14.000  polaznika.