Mesto:Beograd
Adresa:Jovana Subotića 2
PTT:11050
Opština:Voždovac
Telefon:011/344-7226
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:
Sajt:http://www.skolazanegulepote.edu.rs
Prvi e-mail:
Drugi e-mail:iardalic@gmail.com
Facebook:

Школа је отпочела са радом 4. децембра 1951. године као школа ученика у привреди – ученика фризерске струке.

У сталној тежњи за подизањем високог нивоа васпитања и образовања у школовању младих, занимања личних услуга, школа је постизала резултате које посебно истичемо.

  • Школа је била једина самостална образовна институција у земљи која је у континуитету образовала ученике занимања личних услуга.

  • Школа је прва у некадашњој СФР Југославији, за средње школе радничких занимања, формирала сопствене радионице (салоне) где се обављала професионална настава за све ученике школе.

  • Школа је међу првима у некадашњој СФР Југославији прешла са двогодишњег на трогодишње образовање, послуживши као узор другим средњим занатским школама.

  • Школа је у периоду од 1969. до 1972. године била проглашена експерименталном школом и међу стручним школама сматрана за једном од најорганизованијих и најбољих у Републици Србији.

  • 15.8.2002. Школа се преселила у објекат у Ј.Суботића 2

Као стални вид презентације стечених ученичких знања, школа је учествовала на безбројним такмичењима, такође је организовала неколико стотина модних ревија фризура, шминке, маске, педикирско-козметичких и других радова, што је изазивало огромно интересовање у јавности, о чему сведоче многи пехари, дипломе и плакете, као и завидан, број новинских чланака и телевизијских записа о овим подухватима ученика школе.

skola