Mesto:Kikinda
Adresa:Generala Drapšina 3
PTT:23300
Opština:Kikinda
Telefon:023/022-130
Školska uprava:Zrenjanin
Školski okrug:Severnobanatski
Direktor:Olivera Lazić
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://osvukki.edu.rs
Prvi e-mail:karadzicki@open.telekom.rs
Drugi e-mail:
Facebook:https://www.facebook.com/groups/45627206999/?fref=ts

OSNOVNA ŠKOLA „VUK KARADŽIĆ“ – KIKINDA

 

Mesto: Kikinda

Opština : Kikinda

Adresa: Generala Drapšina 3,

             23300 Kikinda

Telefon: 0230/22130

Telefaks: 0230/22130

E-mail:  karadžicki@nadlanu.com

Web :

 

«Srpski crkveni dom» (zgrada škole «Vuk Karadžić») sagrađen je 1895. godine odlukom i sredstvima Srpske pravoslavne crkvene opštine u Velikoj Kikindi, za potrebe srpske škole i službene potrebe crkve. Nešto kasnije u ovoj zgradi sedište je imalo i Srpsko pevačko društvo «Gusle».

Od 1950. godine u ovoj zgradi se realizuje vaspitnoobrazovni rad OŠ «Vuk Karadžić». Školsko zdanje zajedno sa velikim školskim dvorištem nadovezuje se na gradski trg i Sprku pravoslavnu crkvu.  U neposrednoj je blizini pozorišta i drugih gradskih institucija. Izuzetno dobro uklopljena u gradsko arhitektonsko jezgro nameće i opšti imidž škole – harmoničan sklad  između savremenih tendencija i jezgrovite tradicije.

 

DIREKTOR

Ime i prezime: Olivera Lazić

Telefon: 0230/22130

E-mail: karadžicki@nadlanu.com

Biografija:

    Rođena je u Kikindi gde je završila  osnovnu školu i gimnaziju. Studirala je i diplomirala 1982. godine  na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu-odsek engleski jezik i književnost.

      Kao prevodilac je radila u MSK Kikinda (Metanolsko sirćetni kompleks) do 1985. a potom prelazi u OŠ Vuk Karadžić na radno mesto nastavnika  engleskog jezika.  U školi koju je i sama pohađala, uz rad sa decom, pronalazi potpuno profesionalno ispunjenje. Kao direktor škole, od 2002. godine usredsređena je na adaptaciju i opremanje škole kao i proširivanje domena obrazovnog i vaspitnog procesa.

ŠKOLSKI ODBOR:

Predsednik školskog odbora: Miodrag Vlajnić, advokat

Telefon: 0230/22471

E-mail: karadžicki@nadlanu.com

Ostali članovi školskog odbora: Dragomir Babić, Jankov Zoran, Ljubomir Koprivica, Petar Rešćanswki, Radovan Subin, Nada Jakovljević, Vesna Marinkov, Milan Pašić

Jezička struktura:

Nastavni jezici: srpski jezik

Materinji jezik sa elementima nacionalne kulture: 

Strani jezici: Engleski i nemački jezik

OSTALI PODACI O ŠKOLI

Škole u zemlji sa kojima sarađuje: Sve škole u kikindskoj opštini

Škole u inostranstvu sa kojima sarađuje:

Programi i projekti u toku: Kompeatorni  program (kreiranje uslova za emancipaciju i integraciju romske dece, jačanjem tolerancije

Specifičnosti:

Školski hor pod vođstvom profesorke Biljane Jeremić višestruki je  nosilac zlatne plakete na Republičkoj smotri horova u Vršcu. Izuzetnim kvalitetom hor se kvalifikovao za učešće na međunarodnim festivalima u Italiji (Recanati) 2004.godine, u Češkoj (Olomouc)2005. i u Bugarskoj (Varna) 2007. godine   na kojima je imao zapažene rezultate.

Od 2003. godine  u školi radi  učenička zadruga «Maslačak» sa ciljem da se izradom umetničkih i upotrebnih predmeta neguju tradicionalne etnološke vrednosti ovog podneblja. Učenici prodajom svojih rukotvorina obezbedjuju i rasporedjuju prihode zadruge uz koordinaciju nastavnika.

U proteklom periodu škola je ostvarila  izuzetno dobru saradnju sa privrednicima, pre svega sa kompanijom Banini, koja je rezultirala kompletnom adaptacijom učionica, i sanitarnih prostorija za učenike.