Mesto:Beograd
Adresa:Dr Milutina Ivkovića 4
PTT:11040
Opština:Savski venac
Telefon:011/264-7742
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:
Telefon direktora:+381 11 2647 740
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://www.osvojvodamisic.edu.rs
Prvi e-mail:osmisic@open.telekom.rs
Drugi e-mail:osmisic.direktor@open.telekom.rs
Facebook:

Škola počela sa radom u Prokopu 24.oktobra 1934.godine kao istureno odeljenje škole „Njegoš“.

Prema rešenju Ministarstva prosvete ON br.72345 od 26.novembra izdvojeno odeljenje osnovne škole „Njegoš“ preraslo je u samostalnu Državnu narodnu školu „Vojvoda Mišić“, koja pod ovim imenom počinje sa radom 01.januara 1937.godine.

Školske 1955/56 osnovna škola „Vojvoda Mišić“ prerasta u osmogodišnju školu. Rešenjem Narodnog odbora grada Beograda br.7250/55 od 24.juna 1955.godine ukidaju se Dvadeset treća Beogradska gimnazija i Osnovna škola „Vojvoda Mišić“ i umesto njih se osniva Osmogodišnja škola „Vojvoda Mišić“.

Do 1962.godine škola radi u školskim zgradama u Humskoj 22. i Ulici Carice Mare, kada je juna meseca iste godine iseljena iz ovih objekata,koji su prodati Generalštabu JNA , zbog organizovanja atletske olimpijade, tokom leta, na stadionu JNA.

Nova školska zgrada je sazidana u ulici Omladinskih brigada, današnja ulica Dr Milutina Ivkovića.Školska godina je,zbog produžetka radova,počela sa zakašnjenjem od mesec dana tj. 01.oktobra 1962.godine. Nova školska zgrada je tipska,poseduje sve „uslovne prostorije“, osim fiskulturne sale, koja je nešto kasnije izgrađena.

Celokupni školski prostor se nalazi u jednom objektu. Ukupna površina školskog prostora je 8926 m2, površina objekata je 3826 m2,(fiskulturna sala pokriva prostor od 407 m2 sa svlačionicama i spravarom), a zelene i druge površine zahvataju prostor od 5100 m2.

Rešenjem Ministarstva za prosvetu Republike Srbije br.420-02-680-02-48 od 22. oktobra 1992.godine, školi „Vojvoda Mišić“ su pripojena izdvojena odeljenja osnovne škole u Tripoliju.

Danas, osnovna Škola „Vojvoda Mišić“ radi samo u prepodnevnoj smeni i broji oko 320 učenika razvrstanih u petnaest odeljenja ( jedno odeljenje prvog razreda i po dva odeljenja od drugog do osmog ). Za učenike mlađih razreda je organizovan produženi boravak, koji obuhvata decu prvog i drugog razreda, ali se ovim grupama mogu priključiti i oni učenici trećeg razreda, čiji roditelji izraze potrebu za ovaj vid nastave, zbog svojih obaveza na poslu. Za decu u boravku je obezbeđena organizovana ishrana, jer ovaj vid nastave traje do 17 časova. Škola je opremljena savremenim nastavnim sredstvima, ima kvalitetnu nastavu koju izvode visokoobrazovani nastavnici,koji se  permanentno stručno usavršavaju, pa dobro osmišljen čas, u odeljenjima koja imaju optimalan broj učenika ( do dvadeset ), predstavlja neskriveno zadovoljstvo, kako za same učenike, tako i za njihove roditelje.

Bezbednost dece je na prvom mestu, prostrano, sređeno,osvetljeno dvorište,obezbeđeno video nadžorom i školskim policajcem, uz dobro organizovano dežurstvo nastavnika i svih zaposlenih, čini školu bezbednom ipodsticajnom sredinom za učenje i razvoj.Škola je odskora i u programu „Škola bez nasilja“, što će dodatno doprineti

punoj implementaciji naših nastojanja da škola postane sveobuhvatno sigurno mesto za sve. Slobodno vreme u popodnevnim satima učenici mogu ispuniti nekim od ponuđenih, dobro osmišljenih časova,u okviru raznih sekcija i vannastavnih aktivnosti. U školi uspešno rade, već dugi niz godina brojne sportske sekcije (košarka,odbojka,rukomet,šah,karate,aerobik,streljaštvo), kao i škole glume i plesa.Brojna sportska odličja sa najznačajnijih sportskih manifestacija (borilački sportovi,fudbal i streljaštvo) nedvosmisleno ukazuju na naše opredeljenje da razvijamo, kako mentalno tako i fizički,  zdrave i uspešne generacije.

Budući prvaci, kao i učenici mlađih razreda,od sledeće školske godine će se obrazovati po novom,popularnom i deci nadasve vrlo interesantnom programu MENSA NTC učenja, koji će realizovati naši nastavnici razredne nastave,koji su za taj vid savremene nastave uspešno prošli neophodan program obuke na stručnim seminarima.

U našoj školi su programski zastupljena dva strana jezika, engleski od prvog razreda kao obavezan predmet i nemački jezik u trećem i četvrtom kao fakultativan, a od petog razreda kao drugi obavezan jezik.

Savremeni kabinet informatike je privukao značajnu pažnju velikog broja učenika starijih razreda,pa nije ni čudo što izborni premet informatike ima i najveći broj polaznika, koji ovim putem žele steći sve popularniju kompjutersku pismenost i savladati osnovna znanja rada na računaru.Moderno opremljena svečana sala sa tehničkom opremom nudi idealne uslove za multimedijalnu nastavu, što značajno unapređuje obrazovno-vaspitni proces u našoj školi