Место:Бачко Градиште
Адреса:Школска бр. 33
ПТТ:21217
Општина:Бечеј
Телефон:021/806-039
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:Ђурић Рајко
Телефон директора:069/17-055-91
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://ossmarkovicbackogradiste.nasaskola.rs/
Први e-mail:ossmarkovic@stcable.co.rs
Други e-mail:ossmarkovic@open.telekom.rs
Facebook:

О нама

  ОШ „Светозар Марковић“ налази се у самом срцу Бачког Градишта, у улици Школска бр.33.
Окружена је типично сеоским  крајоликом: кровови старих зграда,обновљене  фасаде старих кућа, бројна скривена дворишта међу којима се по лепоти и смеху дечијем издваја наше.
  Далеке 1967. године школа онаква какву је ми данас  познајемо је пригрлила своје прве ђаке и од тада растемо заједно. Од самог почетка била је то школа коју родитељи желе за своје дете. Школа у којој се учи са радошћу и умно. Школа у којој сваки ученик има своје место и пажњу.
На почетку  2013/14. год. уписано 492 ученика , 307 на српском, а 182 на мађарском језику. Имамо 27 одељења и располажемо са 14 учионица, школском библиотеком, пространом салом за физичко која је опремњена спортским справама, свлачионицама са туш купатилом, која нашој деци пружа могућност развоја посебне спортске линије наше школе.
Поред зборнице имамо канцеларије за: директора, секретара, књиговођу и педагошку службу и просторију за пријем родитеља.
Отворени спортски терени су у кругу школског дворишта, а брижљиво однегована зелена површина простире се на 1960 м².
За осам година свако дете може, захваљујући многобројним активностима које школа нуди, да открије своје способности, негује и развија склоност и љубав према жељеним областима.
Ђаци у нашој школи уче како се учи, тимски ствара, демократски комуницира, заједнички савлађују препреке, уважавају и поштују различитости, развија одговорност, иницијативност, подстиче радозналост и креативност и омогућује свестрани развој личности детета.
Подржавамо савремене методе учења и користимо информационо-комуникационе технологије у наставној пракси, оспособљавајући ученика за самостално учење, али и за примену знања стечених у школи у даљем школовању и животу.Посебну пажњу посвећујемо безбедности ученика и доброј дисциплини стварајући сигурно и пријатно окружење у коме деца стичу функционална и трајна знања.
Школа има врло добру сарадњу са друштвеном заједницом.
Нарочито је добра сарадња са локалном самоуправом која издваја значајна средстава за нашу школу  и тако помажу бољој реализацији наставно – образовног процеса.

Треба истаћи врло добро сарадњу са месном заједницом, народном библиотеком, домом здравља и другим организацијама и институцијам у селу и општини. Веома смо задовољни добром сарадњом са предузећима и задругама из нашег села ( дрвара „БИТ“, ДОО „Агро-поље“  аутосервис „Стојшић“ ДОО „Агро-село“ и други ).