Mesto:Bačko Gradište
Adresa:Školska br. 33
PTT:21217
Opština:Bečej
Telefon:021/806-039
Školska uprava:Novi Sad
Školski okrug:Južnobački
Direktor:Đurić Rajko
Telefon direktora:069/17-055-91
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://ossmarkovicbackogradiste.nasaskola.rs/
Prvi e-mail:ossmarkovic@stcable.co.rs
Drugi e-mail:ossmarkovic@open.telekom.rs
Facebook:

O nama

  OŠ „Svetozar Marković“ nalazi se u samom srcu Bačkog Gradišta, u ulici Školska br.33.
Okružena je tipično seoskim  krajolikom: krovovi starih zgrada,obnovljene  fasade starih kuća, brojna skrivena dvorišta među kojima se po lepoti i smehu dečijem izdvaja naše.
  Daleke 1967. godine škola onakva kakvu je mi danas  poznajemo je prigrlila svoje prve đake i od tada rastemo zajedno. Od samog početka bila je to škola koju roditelji žele za svoje dete. Škola u kojoj se uči sa radošću i umno. Škola u kojoj svaki učenik ima svoje mesto i pažnju.
Na početku  2013/14. god. upisano 492 učenika , 307 na srpskom, a 182 na mađarskom jeziku. Imamo 27 odeljenja i raspolažemo sa 14 učionica, školskom bibliotekom, prostranom salom za fizičko koja je opremnjena sportskim spravama, svlačionicama sa tuš kupatilom, koja našoj deci pruža mogućnost razvoja posebne sportske linije naše škole.
Pored zbornice imamo kancelarije za: direktora, sekretara, knjigovođu i pedagošku službu i prostoriju za prijem roditelja.
Otvoreni sportski tereni su u krugu školskog dvorišta, a brižljivo odnegovana zelena površina prostire se na 1960 m².
Za osam godina svako dete može, zahvaljujući mnogobrojnim aktivnostima koje škola nudi, da otkrije svoje sposobnosti, neguje i razvija sklonost i ljubav prema željenim oblastima.
Đaci u našoj školi uče kako se uči, timski stvara, demokratski komunicira, zajednički savlađuju prepreke, uvažavaju i poštuju različitosti, razvija odgovornost, inicijativnost, podstiče radoznalost i kreativnost i omogućuje svestrani razvoj ličnosti deteta.
Podržavamo savremene metode učenja i koristimo informaciono-komunikacione tehnologije u nastavnoj praksi, osposobljavajući učenika za samostalno učenje, ali i za primenu znanja stečenih u školi u daljem školovanju i životu.Posebnu pažnju posvećujemo bezbednosti učenika i dobroj disciplini stvarajući sigurno i prijatno okruženje u kome deca stiču funkcionalna i trajna znanja.
Škola ima vrlo dobru saradnju sa društvenom zajednicom.
Naročito je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom koja izdvaja značajna sredstava za našu školu  i tako pomažu boljoj realizaciji nastavno – obrazovnog procesa.

Treba istaći vrlo dobro saradnju sa mesnom zajednicom, narodnom bibliotekom, domom zdravlja i drugim organizacijama i institucijam u selu i opštini. Veoma smo zadovoljni dobrom saradnjom sa preduzećima i zadrugama iz našeg sela ( drvara „BIT“, DOO „Agro-polje“  autoservis „Stojšić“ DOO „Agro-selo“ i drugi ).