Mesto:Novi Beograd
Adresa:Omladinskih brigada 58
PTT:11070
Opština:Novi Beograd
Telefon:011/311-1779
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://www.osrm.edu.rs
Prvi e-mail:osrm@sezampro.rs
Drugi e-mail:
Facebook:
OSNIVANjE ŠKOLE…
Daleke 1972. godine na pesku između visokih betonskih zgrada građevinsko preduzeće „Ratko Mitrović“ je izgradilo savremeni objekat kalifornijsko – skandinavskog tipa specifičnog izgleda. Autor Petar Petrović, arhitekta dobio je Oktobarsku nagradu za ovaj projekat.IZGLED I OPREMLjENOST ŠKOLE…
Školska zgrada sa dvorištem zauzima prostor od 4 200 m2. Od toga je dvorište površine oko 2 200 m2. U njemu se nalaze sportski teren za mali fudbal, rukomet i košarku, kao i staza za skok u dalj.
Dvorište predstavlja prijatnu ambijentalnu celinu sa zelenim površinama i popločanim stazama za šetnju, kao i betonskim klupama, koje pružaju mogućnost nastave u eksterijeru.
Ukras školskog dvorišta je umetnička skulptura „Čitačica“ autora Tornjanskog.
Objekat raspolaže sa 3 824 m2 radnog prostora: 16 učionica, kabinetima za informatiku, tehničko obrazovanje, biologiju i hemiju, fiziku, i fizičko vaspitanje. Dvanaest učionica je u prizemlju, svaka čini posebnu celinu, i ima direktan izlaz u sopstveni atrijum, koji je zamišljen kao tip učionice u prirodi, i u kojoj može da se izvodi nastava.

Škola raspolaže sa:
– u potpunosti renoviranom bibliotekom
– fiskulturnom salom
– prijatno uređenom kuhinjom sa trpezarijom
– prostranom zbornicom
– kancelarijama
– multimedijalnom učionicom

PREDNOSTI NAŠE ŠKOLE…

Manji broj ucenika po odeljenjima omogućava osmišljavanje i ostvarivanje raznovrsnih metoda rada, veću posvećenost nastavnika svakom učeniku, kao i aktivno učešće svakog učenika u nastavi, što predstavlja organizaciju rada u skladu sa zahtevima reforme zahvaljujući malom broju učenika u školi vlada prisna atmosfera s obzirom da se nastava odvija u samo u jednoj prepodnevnoj smeni, škola u popodnevnim satima pruža mnogobrojne i raznovrsne vannastavne aktivnosti, kao i kulturne, zabavne i sportsko–rekreativne sadržaje u cilju poboljšanja i osavremenjivanja nastave uvodi se audio–vizuelna i dramsko–scenska metoda u školi se uče dva trenutno najtraženija jezika engleski i namački.