Mesto:Novi Sad
Adresa:Gundulićeva 9
PTT:21101
Opština:Novi Sad
Telefon:021/552-033
Školska uprava:Novi Sad
Školski okrug:Južnobački
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://www.gundulic.edu.rs
Prvi e-mail:gundulic@gundulic.edu.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

O nama

Osnovna škola „Ivan Gundulić” u jezgru je najstarijeg dela Novog Sada – Podbare, u istoimenoj ulici koja je ponela ime slavnog dubrovačkog pesnika slobode iz XVII veka.

Naša škola ima dva srca – jedno je u Novom Sadu, u Gundulićevoj 9, a drugo u centru Čeneja, gde su nam smeštena izdvojena odeljenja. Čenej je 15 kilometara udaljen od grada te naši nastavnici svakodnevno putuju. Rad im je olakšan od novembra 2002. godine, kada je moderna školska zgrada nikla na mestu stare zaslugom Izvršnog odbora grada Novog Sada, koji je pribavio sredstva za izgradnju dugo priželjkivanog objekta. Oduševljenje čenejskih nastavnika, učenika i roditelja je ogromno. Naročito smo zadovoljni zbog osmeha na licima svojih đaka jer zaista zaslužuju najbolje.

Novi objekat ima oko 800 m2, dva kabineta i četiri učionice, zbornicu, kancelarije, biblioteku… sve što je potrebno da se realizuje savremena nastava. Tu, naravno, nije kraj jer je mnogo posla na opremanju kabineta i modernizaciji nastavnog procesa pred nama. Ono što je ipak dugo nedostajalo i osujećivalo kvalitet fizičke aktivnosti naših mališana jeste moderno opremljena fiskulturna sala, koja je, nakon mnogo uložene upornosti i zalaganja, pre dve godine konačno ugledala svetlost dana.

Nastava se izvodi na srpskom jeziku, ali je organizovana i nastava maternjeg jezika za one kojima je srpski nematernji. Od stranih jezika, naša škola opredelila se za engleski i nemački. Pored redovne nastave, organizovane su dopunska i dodatna, kao i fakultativna i izborna, u skladu s Planom i programom koji se donosi na početku svake školske godine. Učenici se slobodno opredeljuju između veronauke i građanskog vaspitanja, dok stariji razredi savladavaju osnove informatike i računarstva. Veoma su aktivne raznovrsne sekcije, kao i školski hor, orkestar, Dečji savez, Crveni krst i druge organizacije u kojima učenici mogu da iskažu i dalje razviju svoje sposobnosti.

Roditeljima koji nemaju mogućnosti da budu sa svojom decom pre i posle nastave škola je izašla u susret i organizovala rad produženog boravka, koji pored čuvanja dece pruža i stručni nadzor nad njima, praćenje njihovog napredovanja u sticanju znanja i socijalizacije, što je naročito važno u prvim godinama školovanja. Učenicima je omogućeno i da se hrane u školi. U našoj kuhinji za učenike iz boravka pripremaju se tri obroka – doručak, užina i ručak, dok je za sve ostale obezbeđena užina.