Mesto:Odžaci
Adresa:Vase Pelagića 60
PTT:25250
Opština:Odžaci
Telefon:025/574-2361
Školska uprava:Sombor
Školski okrug:Zapadnobački
Direktor:Danijela Ćulibrk
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://brodzaci.weebly.com/
Prvi e-mail:os.brodzaci@gmail.com
Drugi e-mail:
Facebook:https://www.facebook.com/groups/brodzaci/?fref=ts
Osnovna škola “ Branko Radičević“ nalazi se u ulici Vase Pelagića broj 60
u Odžacima.

                        Škola je počela sa radom 1986. godine.
                        Za organizaciju celokupnog obrazovno-vaspitnog rada škole koristi se školska zgrada površine 4.199 m2, sportski tereni , dvorište i park , što ukupno iznosi 4 ha 8 a 56 m2.
                        U okviru zgrade nalaze se dve učionice sa pratećim prostorijama koje koristi dečiji vrtić “ Poletarac “ , kao i dve prostorije u kojima se nalazi stomatološka ordinacija.
                       Nastava se realizuje u 5 učionica za niže razrede, 2 specijalizovane učionice ( srpski jezik i matematika ), 6 kabineta, 1 kompjuterskoj učionici , fono-laboratoriji , učionicama za produženi i celodnevni boravak, radionici i fiskulturnoj sali. 
                      Informatički kabinet je u okviru projekta „Digitalna škola“ opremljen sa 30 novih računara.
                      Biblioteka je opremljena sa preko 6500 naslova.
Škola ima svoju kuhinju,kao i trpezariju sa 18 manjih i 18 većih stolova gde užinaju deca.
Celodnevni boravak radi!
sreda, 11 septembar 2013 
Zabeleženo u Osnovnoj školi ,,Branko Radičević’’. Nevenka Galović Karanović: -Iako smo dobili niz pohvala za ambijent u kom je smeštena naša ustanova, za mene je on dosta specifičan, čak bih se usudila da kažem i rizičan.Osnovna škola ,,Branko Radičević” u Odžacima, sa oko 300 učenika i 48 zaposlenih, postiže zapažene rezultate na vaspitnom i obrazovnom planu, ali i u vannastavnim aktivnostima. Uprkos hroničnoj besparici i sijasetu drugih otežavajućih okolnosti, odžačka osnovna obrazovna ustanova, koja se s punim pravom može svrstati u red najlepših i najfunkcionalnijih škola u Srbiji, ne samo da uspeva da ,,održi” korak sa onima iz razvijenijih centara, nego u mnogo čemu i prednjači. Ono što drugi nemaju, bar kad je reč o opštini Odžaci, od ponedeljka, 09.09.2013. zaživelo je u ,,Radičeviću’’. Reč je o celodnevnom boravku, u kome će u toku radnih dana, od 7 do 17 sati, moći da borave učenici 1,2,3 i 4. razreda. Nakon odobrenja koja su pribavili od mnogobrojnih komisija, od prosvetne, sanitarne, pa sve do one iz Školske uprave, koje su dale ,,zeleno svetlo”, ocenivši najvišom ocenom ono što su videli u OŠ ,,Branko Radičević “, u iščekivanju su  i zvaničnog odgovora Ministarstva finansija.

Po rečima direktorice Galović Karanović, prednosti celodnevnog boravka, koje je pobudilo veliko interesovanje roditelja,  višestruke su. Ono što je najvažnije, umesto baka i deka, sa decom čiji roditelji  odluče da koriste usluge koje pruža celodnevni boravak, radiće učiteljice koje će biti u stalnoj koordinaciji i dogovoru sa nastavnim osobljem iz redovnih školskih aktivnosti .Za polaznike celodnevnog boravka koji će svoje knjige kući nositi samo za dane vikenda, osim doručka, ručka i užine, obezbeđen i niz drugih pogodnosti i aktivnosti..