Mesto:Bujanovac
Adresa:Branka Radičevića br. 1
PTT:17520
Opština:Bujanovac
Telefon:017/651-257
Školska uprava:Leskovac
Školski okrug:Pčinjski
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://osbrankoradicevicbujanovacnasaskola.rs
Prvi e-mail:brankodir@open.telekom.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

Основна школа „Бранко Радичевић“  из Бујановца налази се на југу Србије. Једина је основна школа у граду у којој се настава изводи на српском језику. Школа обухвата поред централне школе, четри истурена одељења у околним селима (у Српској кући, Караднику, Раковацу и Лопардинцу) и предшколски програм са 5 група за полазнике ромске националности.

 

Наставу у школској 2009/10. год. похађа 1507 ученика од којих је 860 ромске националности и 115 предшколаца.

Током школске 2008/09. године у школи је рађено низ  активности и пројеката.

Извршена је реконструкција свих мокрих чворова школе. Материјална средства су обезбеђена преко НИП – а, где је школа конкурисала са урађеним пројектом.

Донацијом Мицрософта школа је обезбедила 30 рачунара, 4 штампача и 4 АДСЛ линије (две АДСЛ линије у централној школи – за кабинет информатике и наставнике школе и две АДСЛ линије за истурена одељења у Раковцу и Лопардинцу).

Школа већ 4 године има добру сарадњу са НАНСЕН ДИАЛОГ ЦЕНТРОМ, uz pomoć koga je uspostavljena saradnja sa norveškim školama u Lilehameru. Norveške škole su školi donirale 5 lap top računara. Škola je uz pomoć НАНСЕН ДИАЛОГ ЦЕНТРА uvela Vršnjačku medijaciju u školi – vid rešavanja  konfliktnih situacija nenasilnim putem, koja uspešno živi u našoj školi.

 

Набавком солидне информатичке опреме у школи је заживело одржавање огледних часова уз обавезну употребу рачунара у настави  у склопу школског развојног планирања. Током школске 2008/09. одржано је око 40 огледних часова из свих предмета у свим разредима у централној школи и истуреним одељењима.

 

У школи су заступљене и друге васпитно – образовне актиности. Успешно функционише вршњачка медијација од 2007. године и сваке године се учлањују нови медијатори у медијаторски тим.

Успешно функционише и тим за заститу деце од насиља и обавља различите превентивне активности и презентације.

Ученици организују активности уз помоћ разредних старешина на очувању школске имовине и околине, као и на уређењу просторија и школског дворишта.

Током године наши ученици су учествали на такмичењима и различитим конкурсима где су показали добре резултате и успешно представљали нашу школу.

У наредној години очекујемо замену столарије у школи коју ће финансирати Општина Бујановац и Координационо тело за општине Бујановац, Прешево и Медвеђу, и реконструкцију фискултурне сале са опремањем захваљујући акцији „Телетон“.

Контакт са школом:

Адреса школе:

ОШ  „Бранко Радичевић“

Улица: Бранка Радичевића бр. 1

17520 Бујановац

Србија

Телефон:

017 – 651 – 257

Е – маил:

бранкодир@надлану.цом