Mesto:Bivolje
Adresa:DRAGANA RAJKOVIĆA 12
PTT:37000
Opština:Kruševac
Telefon:
Školska uprava:Kruševac
Školski okrug:Rasinski okrug
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://www.branko.edu.rs
Prvi e-mail:office@branko.edu.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

 

 Основна школа “Бранко Радичевић“ налази се на дну источног дела Крушевачке котлине у улици “Драгана Рајковића“. Удаљена је 1,5 км од центра града. Са изградњом школе почело се давне 1892. године. До тада су Бивоље, Дедина и Крушевац били једна школска општина. У почетку школа је бројала само два одељења, али како су године пролазиле и школа је пастајала моћнија и бројнија, 1906. године ограђено је и школско двориште. Међутим, због рата 1915. године дејством аустроугарских и немачких трупа школа остаје без основних средстава: столова, клупа, ормара …). Поред свих недаћа које су тих година задесила српски род, Крушевљани су скупили довољно средстава за поновни почетак рада школе.

 

Убрзо после тога уређено је школско двориште. Иако је школско двориште још увек личило на њиву, у њему је било много радно – стваралачких изазова. И унутрашњи део школе требало је уредити. Ходнике су брзо испуниле уметничке слике, саксије цвећа, наменске витрине и панои за тематске изложбе, професионалну оријентацију и актуелне фото-новине. Квалитету наставе се, у Основној школи “Бранко Радичевић“, одувек поклањала велика пажња. Зато се у овој школи, на основу расположивих извора сазнаје, непрестано трагало за најбољим облицима, методима и средствима рада у циљу што ефикасније наставе и учења. У новој школи, захваљујући напорима њених радника, убрзо су се стекли услови за организовање кабинетске наставе. Најопремљенији био је кабинет за физику. Иначе, кабинетска настава функционисала је релативно добро у свим наставним предметима, а тамо где није било потпуних услова деловао је кабинет за сродну групу предмета.

 

 

ШКОЛА ДАНАС

Кабинети су добро опремљени наставним средствима. У свим учионицама и кабинетима метални намештај са горњом плочом ултрапласта је потпуно реновиран заменом оштећених наслона и седишта за столице и плоча за столове.

 

Реновирана је школска сала у којој се сада могу играти кошарка, мали фудбал, рукомет и одбојка.

 

Школско двориште Основне школе “Бранко Радичевић“ не само да је једно од највећих, већ је и најбезбедније у околини.

 

Школа има савремени информатички кабинет са око тридесетак рачунара последње генерације, као и бежични приступ интернету. Оспособљен је и нови мултимедијални кабинет са савременим рачунарима и видео бимом.

 

Основна школа “Бранко Радичевић“ има добро опремљену библиотеку, тако да већина ученика нема потребу да одлази до градске библиотеке.

 

Поред тога, школа поседује и зубну ординацију тако да сви ученици могу без проблема лечити своје зубе.

 

Током зимског периода учионице су увек топле и спремне да приме ђаке јер школа поседује централно грејање.