Mesto:Kusadak
Adresa:Kusadak
PTT:11425
Opština:Smederevska Palanka
Telefon:026/351-005
Školska uprava:Požarevac
Školski okrug:Podunavski
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://skola.kusadak.com
Prvi e-mail:skola.kusadak@gmail.com
Drugi e-mail:
Facebook:

ОШ “Брана Јевтић” налази се у Кусатку, највећем селу у Србији, које се простире на 5 963 ха, са око 6500 становника и 2000 домаћинстава.Почеци школства у Кусатку везују се, према историјским записима, још за четрдесете године деветнаестог века и манастир Пиносаву. Прва школа је почела да ради 1852. г.Камен темељац садашње школске зграде постављен је 1960.г., а школа је почела са радом 1964.г.Школа има три школска објекта, и то: матичну и две подручне школе. Ове школске године наставу похађа 431 ученика. Од тога, матична школа броји 354 ученика, подручна школа у Косовцу 51 ученика и подручна школа у Почевици 26 ученика.За школу у Почевици је карактеристична комбинована настава, односно рад у комбинованим одељењима (И и ИИИ, ИИ и ИВ разред).У матичној школи постоји и специјално одељење за децу са посебним потребама, које похађа 7 ученика.


Наша мисија је да подстичемо хумане међуљудске односе, међусобно разумевање и уважавање, да обезбеђујемо услове за свестрани развој ученика и напредовање наставника.


Желимо да постанемо културни центар средине у коме би се вршила дистрибуција савремених научних сазнања, развијала креативност, самопоуздање и поштовање, неговали партнерски односи и задовољавале потребе и интересовања ученика, родитеља, наставника и локалне заједнице.