Mesto:Batajnica
Adresa:Pukovnika Milenka Pavlovića 7a
PTT:11273
Opština:Zemun
Telefon:011/787-0077
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:Saša Brmbota
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://www.ospinkibatajnica.nasaskola.rs
Prvi e-mail:osbosko@sbb.co.rs
Drugi e-mail:os.bppinki@open.telekom.rs
Facebook:

Dodatne informacije će uskoro bit

O nama

Osnovna škola “Boško Palkovljević Pinki“ nalazi se u Batajnici, u ulici Milenka Pavlovića br.7a.

Škola radi u dve školske zgrade, koje se nalaze u istom školskom dvorištu. Starija školska zgrada zidana je oko 1875. godine.

Pre dve godine izvršeni su opsežni radovi na rekonstrukciji iste. Uslovi rada u staroj školskoj zgradi posle rekonstrukcije znatno su bolji.

U školi postoji pet savremeno opremljenih učionica i dva kabineta i to: informatički i kabinet TIO, kao i biblioteka koja je posle izvršene rekonstrukcije postala pravo kulturno središte škole. Potkrovlje stare školske zgrade delimično je rekonstruisano, ali nije privedeno nameni, odnosno adaptirano u učionički prostor što je, nadalje, cilj škole. Adaptacija potkrovlja u mnogome će poboljšati uslove rada i rasteretiće postojeće kapacitete škole.

Novija školska zgrada je sagrađena 60-ih godina. U ovoj školskoj zgradi takođe se dosta radilo na poboljšanju uslova rada.

Školi nedostaju sala za fizičko vaspitanje i otvoreni sportski tereni i nekoliko kabineta, pa se zimi za nastavu fizičkog vaspitanja koristila  sala “Sokolskog društva“ iz Batajnice.
i prikazane.