Mesto:Stepanovićevo
Adresa:Vojvode Putnika 6
PTT:21212
Opština:Novi Sad
Telefon:021/717-055
Školska uprava:Novi Sad
Školski okrug:Južnobački
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://www.osaleksasantic.rs
Prvi e-mail:
Drugi e-mail:
Facebook:

O pkoli

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osnovna škola “Aleksa Šantić” nalazi se na teritoriji Mesne zajednice Stepanovićevo, opština Novi Sad. Selo se nalazi 25km od Novog Sada. Nastanak sela vezuje se za naseljavanje  ratnih dobrovoljaca tokom 1921. godine iz Hercegovine, Like i Bosne.

Osnovna škola „Aleksa Šantić“ osnovana je 1921 godine. Sadašnja zgrada je izgrađena 1940. godine i počela je sa radom 1942. godine. Škola je u početku bila četvorogodišnja, da bi 1953. godine prerasla u osmogodišnju osnovnu školu.

Lokalna zajednica ulaže napore da se mladima omoguće raznovrsni kulturno-umetnički i sportsko-rekreativni sadržaji. U selu postoji sportsko društvo “Omladinac“ u čijem sastavu se  nalaze fudbalski i džudo klub koji obuhvataju pored učenika naše škole i ostale mlade iz sela. Kao članovi džudo kluba učenici naše škole osvojili su mnoga savezna i međunarodna priznanja. Ovo društvo nosilac je raznih sportskih manifestacija. Pored toga učenici su uključeni u rad KUD “Stepino kolo“ već od predškolskog uzrasta sa kojim učestvuju na međunarodnim takmičenjima. U selu uspešno radi biblioteka, ogranak Gradske biblioteke, u kojoj se održavaju i razne tematske izložbe. Majke naših bivših i sadašnjih učenika kao članice udruženja “Lazarice“ svojim kulinarskim umećima i rukotvorinama ulepšavaju sve značajnije manifestacije u školi i van nje.

Škola se nalazi u samom centru Stepanovićeva.