Mesto:Subotica
Adresa:Štrosmajerova 3
PTT:24000
Opština:Subotica
Telefon:+381 (0) 24 525 672
Školska uprava:Sombor
Školski okrug:Severnobački
Direktor:Barlai Edit
Telefon direktora:024/553-837
Telefon sekretara:+381 (0) 24 553 837
Tip škole:Srednja muzička škola
Sajt:http://www.muzickasu.edu.rs
Prvi e-mail:muzickasu@gmail.com
Drugi e-mail:racunovodstvo@muzickasu.edu.rs
Facebook:https://www.facebook.com/muzickasu/?fref=ts

Škola danas

Muzička škola – Subotica je državna ustanova sa tradicijom dugom 147 godina. Članica je Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, kao i Evropske unije muzičkih škola (EMU).

U Školi se nastava odvija na osnovnom i srednjem nivou, a pohađa je više od 500 osnovaca i više od 100 srednjoškolaca. Obrazovni rad se odvija na srpskom i mađarskom jeziku, po čemu smo jedinstveni u Republici Srbiji. Nastava opšteobrazovnih predmeta za srednjoškolce se odvija u matičnoj školi.

Učenici koji pohađaju osnovnu muzičku školu, mogu da izučavaju jedan od dvadesetak ponuđenih instrumenata.

Obrazovni proces u srednjoj školi se realizuje na 6 obrazovna profila:

Muzički izvođač – klasična muzika, muzički saradnik – teoretičar, muzički izvođač – tradicionalna muzika, muzički izvođač – džez muzika, muzički izvođač – crkvena muzika i dizajner zvuka. Poslednja 4 navedena profila smo među prvima uveli u nastavu 2006. god. Pored nastave instrumenata učenici pohađaju kamernu muziku, a prisutni su i orkestri i horovi u osnovnoj i srednjoj školi.

Tokom godine, pored brojnih drugih, imamo i 4 velika projekta: obeležavanje Dana škole, Novogodišnji koncert, Veče kamerne muzike i maturski koncert. Pored toga permanentno se održavaju učenički koncerti, javni časovi stručnih veća i koncerti klasa. Učenici nastupaju solistički, ili kao članovi kamernih sastava, hora i orkestara.

Nastupi učenika i nastavnika su sastavni deo kulturnog života grada, a uspešno sarađujemo sa muzičkim školama iz okolnih mesta, zemlje i regiona.

Učenici Muzičke škole – Subotica, svake godine, uspešno učestvuju na Republičkom takmičenju osvajajući brojne nagrade i priznanja. Prisutni smo i na mnogim drugim takmičenjima u zemlji.

Naša Škola je glavni nosilac muzičkog obrazovanja u Subotici i oblikovanja muzičkog ukusa mlađe generacije, a iznedrila je veliki broj poznatih umetnika, kao i poznavalaca i ljubitelja muzike. Iz redova naših profesora i učenika sastavljena je i Subotička filharmonija.

Razvijena koncertna delatnost, stručni nastavnici i uspesi na takmičenjima koje postižu naši učenici, su ključni činilac muzičkog života Grada Subotice i naše opštine.

Bogata prošlost i duga tradicija Muzičke škole – Subotica nas obavezuje da negujemo i obogaćujemo muzički život kako u svojoj sredini, tako i šire.