Mesto:Vranje
Adresa:Bore Stankovića 10
PTT:17500
Opština:Vranje
Telefon:017/421-928
Školska uprava:Leskovac
Školski okrug:Pčinjski
Direktor:Tanja Bliznakovski Jovanović
Telefon direktora:017 421928
Telefon sekretara:017 421928
Tip škole:Osnovna muzička škola
Sajt:http://msvranje.edu.rs
Prvi e-mail:msvranje@gmail.com
Drugi e-mail:
Facebook:

Picture

O nama
          Muzička škola “Stevan Mokranjac” u Vranju osnovana je 1979. godine kao temelj muzičke kulture grada. Od 1986. godine prerasta u srednju školu i obrazuje kadrove na odsecima: klavir, violina, harmonika, flauta, klarinet, truba, gitara i solo pevanje.
Kroz ovu školu prošlo je i obrazovalo se hiljadu đaka (na odsecima klavira, violine, harmonike, klarineta i flaute ) od kojih je tridesetak završilo srednju muzičku skolu i nastavilo da se profesionalno bavi muzikom i školuje na akademijama u zemlji i inostranstvu. Neki od njih su sada profesori škole, a stopostotni upis naših učenika na fakultetima širom naše zemlje opravdava postojanje ove škole.
Prvi direktor i jedan od osnivača bio je Vlastimir Antić, koji je školu doveo na nivo jedne od najopremljenijih u zemlji. Sa stalnom tendencijom u razvoju, škola je bitno i kadrovski napredovala. Razvijajući se zajedno sa sredinom iz koje je ponikla, škola je dala ogroman doprinos opštoj kulturi grada. Za svoj izuzetno visok nivo rada,kao i za najviše umetničko-pedagoške rezultate, škola je nagrađena javnim priznanjima kao što su “Sveti Sava”, Sedmoseptembarska nagrada… Učenici škole su ovaj grad proslavili mnogobrojnim prvim republičkim, saveznim, međunarodnim i specijalnim nagradama. Hor škole nosilac je mnogobrojnih zlatnih plaketa i 90-tih godina bio je među najboljima u zemlji. Škola ima značajnu ulogu u saradnji sa bratskim školama koje nose ime “Mokranjac” i tradicionalno se okupljaju na manifestaciji ‘’Mokranjčevi dani” u Negotinu.
Od 1996.godine škola je organizator “Takmičenja malih pijanista” na kome okuplja učenike klavira iz cele Srbije, a počev od 2000. godine škola samostalno organizuje manifestaciju “Maj mesec muzike” na kojoj učestvuju eminentni muzički umetnici.