Mesto:Beograd
Adresa:Deligradska 31
PTT:11000
Opština:Savski venac
Telefon:011/268-4544
Školska uprava:Beograd
Školski okrug:Grad Beograd
Direktor:
Telefon direktora:011/2685-863
Telefon sekretara:
Tip škole:Srednja škola
Sajt:http://www.medicinskaskola.edu.rs
Prvi e-mail:mskola@eunet.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

U centru Beograda, u srcu Kliničkog centra, nalazi se Medicinska škola „Beograd“ koja je ušla u drugu deceniju drugog veka postojanja. Školu krase tradicija, iskustvo, znanje, umeće i vrhunski stručni kadar.
Od osnivanja 1899. godine, postaje najtraženija stručna škola kod nas. Zašto? Hiljade akušerskih i pedijatrijskih sestara, fizioterapeutskih tehničara, medicinskih sestara vaspitača i lekara bili su učenici ove škole. Sa takvom tradicijom, budućnost je zagarantovana. Ako želite da radite ili da studirate kod nas ili u inostranstvu, sa diplomom ove škole sva vrata su Vam otvorena. Jedina smo škola u Srbiji koja u okviru obrazovnog profila fizioterapeutski tehničar  ima odeljenje za slepe i slabovide učenike.

U našoj školi postoji mogućnost vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije. Za sve informacije o vanrednom školovanju možete se obratiti službi za vanredne učenike.

Osim mogućnosti zapošljavanja u struci, postoji mogućnost daljeg školovanja na svim fakultetima i strukovnim školama.
Nastavni kadar:
Nastavu realizuju profesori opštih predmeta, lekari specijalisti, lekari opšte prakse,
magistri nauka, diplomirani defektolozi, viši fizioterapeuti, više medicinske sestre.

Bez obzira za koji ste se obrazovni profil opredelili, važno je da, osim humanosti i empatijskog odnosa prema pacijentu, posedujete mnogo ljubavi i strpljenja.

DOBRO DOŠLI!!