Mesto:Kraljevo
Adresa:Dositejeva 46.
PTT:36100
Opština:Kraljevo
Telefon:036/382-047
Školska uprava:Kraljevo
Školski okrug:Raški 1
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Srednja škola
Sajt:http://www.ets-kraljevo.edu.rs
Prvi e-mail:etskkv@ptt.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

Средња Економска школа у Краљеву почела је свој рад далеке 1955. године. Школа је од оснивања чак осам пута мењала свој назив, да би одлуком органа управљања од 1990.године добила назив Економско – трговинска школа, који и данас носи. Као што је мењала своје име, тако је мењала и своје седиште делатности, да би своје коначно седиште нашла тамо где је и почела, у улици Доситејевој 46.

Данас, Економско – трговинска школа представља савремену и веома успешну школу са 26 одељења и близу 800 ђака. Наставни кадар је последњих неколико година веома подмлађен , врло стручан и увек спреман за даља стручна усавршавања.

Школа поседује савремено опремљене кабинете (за информатику, обуку у бироу, књиговодство, рачуноводство…) који омогућавају, како ученицима, тако и професорима, да примењују савремене методе наставе. Такође, располаже сопственом библиотеком, као и школским клубом у којем ученици могу да проводе време између часова и освеже се уз сок или кафу. Поред редовне наставе, у школи се реализује и велики број ван наставних активности у виду ученичког парламента, фото секције, разних предметних секција, као и школе одбојке у оквиру школског одбојкашког клуба „Економац“.

Од 2003. године наша школа је са још 17 економских школа у Србији укључена у пројекат развоја нових образовних профила. Захваљујући томе, у школи постоје виртелна предузећа (на шта смо посебно поносни) у којима се симулира рад предузећа у оквиру предмета Пословно – административна обука.