Roditelji i deca uživali su danas u delima domaćih kompozitora kao što su Radić, Grgin, Jenka, čija muzika je vodila glavne junake Savu, Mariju i Jelenu koji su se našli u „pogrešnoj predstavi“, da nađu put u svoju gde treba da oslobode Vilu i sačekaju srećan kraj.

– Sve je zamišljeno kao program deca – deci gde želimo da predstavimo program ozbiljne muzike najmlađima. Ovakva dešavanja će biti jedanput svakog meseca i biće u dobrotvorne svrhe. Za sada je u Domu omladine, ali planiramo da organizujemo i u drugim prostorima u gradu – rekao je Dejan Travica, pomoćnik direktora muzičke škole „Mokranjac“.

– Donacije mogu da se uplaćuju direktno na žiro račun Udruženja ili da se prilože na dan koncerta. Svi donatori dobijaju zahvalnice – dodao je Travica.

Od prethodnih donacija, izgrađena je platforma za prilaz invalidskim kolicima na Institutu za majku i dete, a danas je sakupljeno 16.490 dinara.

– Svim donatorima uvek jasno predočimo za šta će novac biti iskorišćen i stvarno je za veliku pohvalu kada se nađu ljudi koji žele da pomognu deci oboleloj od leukemije. Jako smo zahvalni muzičkoj školi „Mokranjac“ koja se stvarno pokazala i odlučila da bude deo ove priče. Mislim da bi ovakvih događaja trebalo da bude i češće jer je to ovoj deci stvarno potrebno – rekla je Boba Erić iz Udruženja roditelja.

Svakog meseca će se nastaviti sa ovim akcijama, a sledeći koncert je planiran za 24. februar u sali muzičke škole „Mokranjac“.