Kolundžija će na Ljubljanskom festivalu nastupiti na Križankama sa čuvenom ukrajinskom pijanistkinjom Jevgenijom Basalajevom, narodnom umetnicom Ukrajine, sa kojom će izvesti dela Mocarta, Bramsa, Sen-Sansa i Sarasatea.

Kolundžija je na Ljubljanskom festivalu, koji je jedan od najstarijih u Evropi, a od 27. juna do 10. septembra nudi raznovrstan muziči, plesni i pozorišni program, održao uspešan koncert i pre dve godine. Zbog velikog interesovanja publike usledio je novi poziv organizatora tog festivala, koji će biti završen 10. septembra predstavom “Braća Karamazovi”Akademskog državnog baleta koreografa Borisa Eifmana.

Kolundžiju posle Ljubljane očekuje i gostovanje na festivalu Emilia Romagna u Ferari, na kojem će 4. avgusta izvesti dela Johana Sebastijana Baha za solo violinu, kompozicije čija su izvođenja uvek predstavljala pravi pokazatelj vrhunske virtuoznosti umetnika.

Benediktinski manastir Pompoza, u kojem će Kolundžija nastupiti, jedan je od najvećih centara umetnosti u tom delu Evrope još od 9. veka, a posebno je cenjen zbog izuzetne arhitekture i velike biblioteke sa bogatom kolekcijom karolinške minijature. Zbog odlične akustike, vekovima je poznat i kao izuzetno atraktivan koncertni prostor, koji je ugostio brojne muzičke velikane.

Emilia Romagna, osnovan 2002. godine, najveći je letnji muzički festival u Italiji, a krajem septembra biće zatvoren koncertom Kamernog orkestra Peruđe, pod dirigentskim dvođstvom proslavljenog Kšištofa Pendereckog, jednog od najvećih poljskih kompozitora svih vremena. Taj koncert će biti svojevrsni omaž velikom opusu Pendereckog, povodom proslave njegovog 80. rođendana.