Koncert je deo proslave koja počinje 26. novembra u Ambasadi Francuske u Beogradu, dodelom Ordena viteza umetnosti francuske vlade Katarini Jovanović, a završava se 30. novembra koncertom na Kolarcu.

Na programu koncerta biće dela Henrija Duparka, Franca Lista, Kloda Debisija, Jozefa Marksa, Gustava Malera, Hektora Berlioza. Jovanović važi za jedan od najlepših i najekspresivnijih glasova na operskim i koncertnim podijumima Evrope.

Magistrirala je u Beogradu, usavršavala se u Londonu na Guildhall School of Music and Drama, studirala je pevanje kod Irine Arsikin, Rudolfa Pirneja, Dženis Čepman, Dženin Reis i pohađala majstorske radionice Tomasa Kvasthofa, Kristofa Ešenbaha, Benite Valente, Dmirtija Hvorostovskog, Robina Boumana.

U poslednjih 15 godina održala je oko 570 nastupa u koncertnim dvoranama, na operskim scenama i na festivalima od Beograda do Ostrave, od Londona do Brizbejna, od Pariza do Čikaga, od Berlina do Peralade.

Sarađivala je sa priznatim umetnicima, dobitnica je mnogih nagrada i priznanja, a od 2008. je docent na Katerdi za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Jovanović je od maja ove godine nosilac ordena Viteza umetnosti i književnosti francuske vlade.

Plankad je po oceni lista „Le Mond de la Muzik“ prefinjeni pijanista, „jasnog i prirodnog muzičkog izraza, koji otkriva jednostavan i spontan senzibilitet“. Prvu nagradu za klavir i za kamernu muziku Plankad je osvojio na Nacionalnom muzičkom konzervatorijumu u Parizu u klasi Paskala Devoajona, Kristijana Ivaldija i Alena Planesa, a svoje obrazovanje upotpunio je na časovima klavirske pratnje Žana Kernera.

Sa pijanistkinjom Lorom Fromanten 1992. osnovao je Duo Fromanten Plankad (dva klavira za četiri ruke). Prvi album snimili su za diskografsku kuću Emi Klasik.

Bilo da nastupaju sa orkestrom ili na resitalima publika ih uvek dočekuje sa oduševljenjem. Plankad se istovremeno odaziva i na pozive kolega da svira kamernu muziku.

Učestvovao je na svim značajnim evropskim i svetskim muzičkim festivalima, a nastupao je i u svim prestižnim koncertnim dvoranama. Ulaznice za koncert Jovanović i Plankada koštaju 600, 800 i 1.000 dinara.