ГАЛИС портал је намењен свим школама у Републици Србији, за лакши улазак у информациони систем, за проналажење жељене школе, као и за објављивање разних вести по жељи.

УЛАЗАК У ГАЛИС

Улазак у ГАЛИС информациони систем се врши преко падајућег менија Школе по општинама, где одабиром општине па школе улазите у ГАЛИС.

УНОШЕЊЕ ВЕСТИ

 1. Уђите на портал преко galis.rs .
 2. Унесите у поља корисник и лозинка податке које сте добили од аутора и кликните на тастер улаз.
 3. Када се отвори администрација сајта изаберите опцију вести ако хоћете да едитујете већ унете или на Додај Вест ако желите да додате потпуно нову вест.
 4. Уношење нове вести се врши попуњавањем понуђених поља.
  • Прво се бира датум објављивања (у понуди је увек актуелни датум),
  • Из падајућег менија бирате групу вести,
  • Уносите назив вести по којој ће вест бити препознатљива,
  • У првом делу за текст уносите вест, а ако је вест дугачка боље је у први део текста унети почетак а у другом делу остатак вести,
  • Унос слике се врши преко два задња поља за мању и већу слику,
  • Унос видео записа у делу са текстом се врши тако што се у палети за форматирање активира задња икона < > која значи Инсерт Ембед Цоде. Копирати са Yоутубе код за уграђивање који се налази испод прозора за видео,
  • На крају после уноса притисните тастер Унеси да би вест била снимљена и преко горњег линка Wеб сајт излазите из админ дела портала а преко линка Администрација поново се враћате. Да би се одјавили притисните Логоут.

НАПОМЕНА

Ако желите да администратор портала унесе Вашу вест довољно је да вест у неком електронском облику пошаљете на е-маил: уредник@галилеј.цом и вест ће бити обликована и приказана на порталу.

ЕДИТОВАЊЕ ПОДАТАКА О ШКОЛИ

Ако желите да нешто додате или промените о школи укључите тастер едит и у низу поља извршите измену и на крају притисните доњи тастер Унеси.
Све додатне информације можете добити од аутора: Небојша Обрадовић, ГАЛИЛЕЈ информационе технологије, Београд, 011 30 66 785 или 063 55 41 77, е-маил: galilej@gmail.com, www.galilej.com