– U predstavi igra 47 Laninih drugara, koji će se svojski potruditi da njihova drugarica nastavi lečenje u specijalizovanoj bolnici u Rimu – počinje priču za Telegraf Lanina bivša vaspitačica Mirjana Stupar, dodajući da je u prvoj postavi ove predstave i samoj Lani bila dodeljena jedna od uloga – Lana je trebalo da igra vilu koja pomaže Pepeljugi, međutim, baš u to vreme se razbolela, te je prestala da dolazi na probe. Igraćemo predstavu zamišljajući da nas Lana gleda iz prvog reda i daćemo sve od sebe da sakupimo dovoljno novca da može da ode na lečenje u Italiju – objasnila je Mirjana.

Drugi humanitarni događaj odigraće se istog dana, u 20 časova u Muzičkoj školi “Mokranjac”. Najbolji učenici ove renomirane škole “rame uz rame” sa svojim profesorima održaće koncert za Lanu u svečanoj sali nakon čega će nastupiti i kultni domaći rok sastav “YU grupa”.

Od pomoćnika direktora Dejana Travice saznajemo šta će biti na programu.

– Učenici i profesori će izvoditi dela Betovena, Rahmanjinova, Haselmana… Pre uvodnog dela koncerta, baš kao i nakon nastupa “YU grupe”, apelovaćemo na sve ljude dobre volje da se priključe humanitarnoj akciji kako bismo što pre pomogli maloj Lani da ode na lečenje – priča za Telegraf Dejan Travica.

Podsećamo, za sada je zahvaljujući volji dobrih ljudi sakupljeno oko 55.000 evra, međutim, da bi Lanini roditelji uopšte mogli da pokrenu proceduru sa bolnicom u Rimu, neophodno je da se sakupi najmanje 150.000 evra.

Humanitarni SMS broj za prikupljanje pomoći za malu Lanu je 4022 i aktivan je u svim mrežama.

Cena poruke je 100 dinara.

Svi koji žele da se uključe u akciju pomoći Lani Nikolić sredstva mogu da uplate na sledeće račune:

 

Za dinarske uplate:
Uplata na račun: 160-1-73
Sa pozivom na broj: 51-102-0012682.1

Za EUR/USD uplate:

Banka primalac:
DBDBRSBG
Banca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b,
11070 Novi Beograd
Republic of Serbia

Račun primaoca:
IBANRS35160513020158224493
Oliver Nikolić
Cara Lazara 5, Beograd

Za više informacija možete posetiti Lanin sajt www.lananikolic.com

(K.V.)