Iako će za desetak dana biti upriličena i zvanična svečanost povodom kupovine koncertnog klavira, koji je kupljen sredstvima prikupljenim u okviru akcije Klavir za sto dinara, đaci Muzičke škole i profesori korepetitori, koji su ih pomoću njega pratili, uverili su Bečejce da dvogodišnji  trud nije bio uzaludan.

Učenici ove obrazovne ustanove prikazali su se kvalitetnim muziciranjem, a na programu je bilo čak 30 izvođenja. Svirale su se kompozicije kojima su mladi i talentovani sugrađani osvajali nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.
 
Pevale su se solo i horske kompozicije, sviralo se u triju, kvartetima, kvintetima. Nastavnici i đaci su i ovog puta častili publiku pripremivši i neklasične kompozicije, te su se svirale i poznate popularne pesme.
 
Đaci i nastavni kadar iza sebe imaju veoma naporan, ali i zaista uspešan period, te je ovaj završni koncert ujedno i poslednji javni nastup u ovoj školskoj godini. Nove radne pobede očekuju ih već u septembru, ali će se na istrumentima sigurno, makar malo, vežbati i tokom letnjeg raspusta.