– Kolege iz drugih škola nam čestitaju na organizaciji i na tome što smo okupili u ovom posebnom ambijentu čak 215 takmičara. Posebno me raduje što sami đaci kažu da se ovde osećaju prijatno i da ih ovaj prostor opušta, te da i treme ima u manjoj količini nego na drugim takmičenjima, baš zbog neuobičajenog ambijenta.
 
Takođe, učesnici koji su nastupali juče i u ponedeljak su nam na odlasku obećali da će doći i sledeće godine, kaže Krajtmar.
 
„Fantast 2012”  posetili su, između ostalih, i profesori muzike u penziji, kako iz škole domaćina, tako iz drugih škola iz regiona, te Viktor Škrabanj, počasni građanin Bečeja, Ilona Varnju, članica Opštinskog veća zadužena za obrazovanje i kulturu, kao i Alka Batnagar, poznata solistkinja indijskog porekla, iz  Američke ambasade, koja je upravo danas (16. maj) slušala mlade violiniste, i sa pohvalnim rečima napustila dvorac.
 
Preostalo je još dva dana takmičenja, pa će tako u četvrtak nastupiti učenici sa tamburaškog odseka, a u petak će se takmičiti đaci sa odseka za gitaru.