Najperspektivniji mladi muzičar za 2014. godinu na novogodišnjem koncertu

Najperspektivniji mladi muzički umetnik za 2014. godinu, sedamnaestogodišnji violinista David Horvat, nastupiće na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu u organizaciji centra za muziku Kolarčeve zadužbine 4. januara u 12 časova.

David je po mišljenju stručnog žirija u sastavu Bojan Suđić, šef dirigent i direktor RTS muzičke produkcije RTS-a, Mirjana Lazarević, muzička urednica Kolarčeve zadužbine, Uki Ovaskainen, pijanista, Stanko Madić, violinista i koncert majstor Nirnberškog simfonijskofg orkestra  i Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLink-a dobio nagradu za 2014. godinu.

Prethodni dobitnici ArtLink – ove nagrade, ove godine desete po redu, su sjajni mladi umetnici među kojima su čelisti Irena Josifoska i Nemanja Stanković, gitarista Vojin Kocić, violinisti Stanko Madić, Una Stanić, Natalija Isaković, pijanistkinje Sanja Bizjak, Mirjana Rajić i Sara Vujadinović.

David Horvat, počeo  je svoje muzičko obrazovanje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, da bi kao prvo dete iz Srbije, dobio stipendiju na Internacionalnoj školi Jehudi Menjuhin za muzičke talente, koju trenutno pohađa.

Pored mnogobrojnih nagrada na republičkim takmilčenjima, dobitnik je I nagrade na Kocijan takmičenju u Češkoj. ArtLink nagrada doneće Davidu i seriju koncerata od kojih je prvi Novogodišnji koncert u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 4. Januara u organizacij Centra za muziku, snimanje kompakt diska u izdanju ArtLink-a, medijsku promociju, učešće na značajnim evropskim muzičkim festivalima.

– See more at: http://www.mjuznews.com/klasika/david-horvat-4-januara-na-kolarcu#sthash.nHOrHOSh.dpuf