About ШКОЛА ЗА ОСНОВНО МУЗИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ "ПЕТАР СТОЈАНОВИЋ"

This author has not yet filled in any details.
So far ШКОЛА ЗА ОСНОВНО МУЗИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ "ПЕТАР СТОЈАНОВИЋ" has created 164 blog entries.

14. FESTIVAL

Смотра стваралаштва српских композитора 2

Треће полувреме Смотре се одигравало у Београду, наградни концерт и представљање најбољих извођеча у Галерији АРТ ГЕТ Културног центра Београда.

Смотра стваралаштва српских композитора 1

Ове године учествовало је око 50 учесника, највише из наше школе. Опет се показало да кад се организује тајно гласање стручног дела публике, не изостаје сасвим објективан и очекиван резултат.

Gostovanje studenata u nasoj skoli

Леп концерт - гостовање студената ФМУ из Београда у нашој школи.
Момчило Петровић, Александра Станковић, Жарко Голубовић, Марина Богдановић, Северин Филиповић.

 

Peta smotra stvaralastva srpskih kompozitora

U okviru Treće smotre stvaralaštva srpskih kompozitora, a u organizaciji Muzičke škole iz Uba koncert-majstor ansambla opere Edit Makedonska iz Beograda izvela je prvi put posle 97 godina drugi stav Drugog koncerta za violinu u G-duru Petra Stojanovića koji do sada nije javno izvođen u Srbiji. Predhodno izvođenje bilo je 1916. godine u Pragu, a svirao je češki violinista Jan Kubelik.

Слободан Пандуровић (1949 – 2015)

Недавно нас је напустио наш колега и сарадник Слободан Пандуровић, и тим поводом смо одржали у сали школе комеморативну седницу уз пригодан програм. Да се не заборави, ево и његове кратке биографије:
Рођен је 28. маја 1949. године у Ваљеву. Средњу музичку школу „Станковић“ завршио је у Београду, а затим наставио студије у Сарајеву и Београду. Провео је читав живот на музичком образовању младих генерација, најпре у убској Основној школи „Милан Муњас“, а потом у ШОМО „Петар Стојановић“ где је обављао дужност директора школе скоро читавих шест година, од 1997. до 2003. године. Слободан Пандуровић оставио је дубок траг у неговању хорског певања на Убу: успешно је дуго година руководио Црквеним хором, као и хором КУД-а „Абрашевић“. Такође је био и вођа неколико оркестара, за које је аранжирао музику. У музичкој школи, пред крај педагошке каријере, предавао је солфеђо и успешно водио предмет оркестар. Тим својим радом допринео је ширењу музичке културе, не само на Убу него и шире.
Музика је била његова највећа љубав и преокупација у животу. Није прошао ни један концерт који смо организовали у школи, а да он није био присутан. То је, поред свог природног занимања за музику, сматрао и својом врхунском радном обавезом.
Директор музичке школе је био у најтежем периоду – за време санкција, нато бомбардовања и земљотреса који је погодио, поред Мионице, и овај крај. И поред свих тешкоћа, у Музичкој школи су, за време његове управе, значајно унапређени материјално-технички услови наставе. Захваљујући његовом залагању, данас имамо решено грејање у целој школи, као и значајна уређења и унапређење школског простора.
Слободана Пандуровића данас нема више са нама. Смрт га је отргла у тренутку када је требало да ужива у својој заслуженој пензији, и да се посвети стварима које је највише волео: пецању и унуцима, породици и пријатељима. Нека му је вечна слава и хвала...

Смотра српских композитора

Рок за пријаве је до 25. октобра 2015. године.
Детаље можете видети на адреси:
www.petarstojanovic.edu.rs

Мала радионица великог срца

Овако смо именовали нашу малу изведбу у убском вртићу, мали почетак једне велике сарадње са нама драгим малим и великим другарима!!

Ubske večeri

Пример сарадње: Културни центар - Градска библиотека - Музичка школа.

Убскe вечери

У оквиру Убских вечери, у понедељак у 21:00 сати друга пред-премијера музичко-поетско-сценског пројекта „У потрази за душом“ аутора Владимира Ђенадера. Програм изводе професори музичке школе са својим гостима.
Добро дошли!!