About ШКОЛА ЗА ОСНОВНО МУЗИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ "МИЛЕНКО ЖИВКОВИЋ"

This author has not yet filled in any details.
So far ШКОЛА ЗА ОСНОВНО МУЗИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ "МИЛЕНКО ЖИВКОВИЋ" has created 318 blog entries.

13. Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“

Na 13. Međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko" koje se odražava od 25. februara do 08. marta 2016. godine u Beogradu za učenike duvačkog odseka, nastupali su učenici odseka saksofona naše škole u klasi nastavnika Tomislava Milosavljevića i klavirsku saradnju nastavnice Milice Pošarac Vasić.
U junior A kategoriji takmičili su se Vukašin Petrović, učenik pripremnog razreda koji je osvojio prvu nagradu sa 95,25 poena i Konstantin Stefanović koji je sa osvojenih 91,75 poena dobitnik druge nagrade.
U junior B kategoriji nastupao je učenik prvog razreda, Veljko Tasić i osvojio treću nagradu sa 88,25 poena.
U kategoriji A, učenik drugog razreda Miroslav Melentijević osvojio je 87,25 poena i dobitnik je treće nagrade.
U kategoriji B, takmičio se Nikola Lazić, učenik četvrtog razreda i osvojio drugu nagradu sa 92,25 poena.

32. Beogradski ignite

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i UG Srbije su u beogradskom Imact Hubu organizovali 32. Beogradski ignite. Programski direktor El Sistema Marijana Milošević Simic je govorila o osnaživanju mladih kroz bavljenje muzikom, značaju i primeni El Sistema u Srbiji. Nakon uspešnog predstavljanja programa El Sistema nastupali su gudači paraćinske i jagodinske muzičke škole.

SRPSKA SOLO PESMA

Na petom takmičenju učenika i studenata Srbije "Srpska solo pesma" održanom u koncertnoj sali OMŠ "Stevan Hristić" u Mladenovcu 14. i 15. novembra 2015. godine nastupali su i učenici naše škole u klasi nastavnice Suzane Dašić i uz klavirsku saradnju Milice Pošarac. U prvoj kategoriji-dame, nastupala je učenica prvog razreda Jelena Stanojević i osvojila III nagradu sa 70,67 poena. Dobitnik teće nagrade sa osvojenih 79,00 poena je i učenik prvog razreda Željko Stevanović koji se takmičio u prvoj kategoriji-gospoda.

DONACIJA IZ ENGLESKE

Zahvaljujući našoj dragoj pijanistkinji Nataši Šarčević koja je održala humanitarni koncert u organizaciji gdina Aidana Woodcocka, u toku letnjeg raspusta uređene su dve učionice koje su bile oštećene od posledica poplave. U učionicama je urađena hidroizolacija, molerski radovi i zamena laminata. Beskrajno se zahvaljujemo našoj pijanistkinji Nataši Šarčević i gdinu Aidanu Woodcocku, što su nam omogućili da novu školsku godinu započnemo u prijatnijem i uređenijem prostoru.

Srećan novi početak

Draga deco,
Želimo vam srećnu i uspešnu novu školski godinu!
Kolektiv muzičke škole


Muzičko zabavište

Postovani roditelji,
Obavestamo Vas o terminima muzickog zabavista:

Ponedeljak
17 - 17.45 (mladja grupa)
18 - 18.45h (starija grupa)

Sreda
18 - 18.45h (mladja grupa)
19 - 19.45h (starija grupa)

UPIS U MUZIČKO ZABAVIŠTE

U TOKU JE UPIS ZA MUZIČKO ZABAVIŠTE ZA DECU UZRASTA OD 3-5 GODINA I UZRASTA OD 5-7 GODINA.
UPIS SE VRŠI U SEKRETARIJATU ŠKOLE

Podela rasporeda

POŠTOVANO RODITELJI I DRAGA DECO,
OBAVEŠTAVAMO VAS DA ĆE SE PODELA RASPOREDA
ZA ŠK.2015/16.GODINU,
OBAVITI U UTORAK 01. SEPTEMBRA 2015.GODINE
OD 11-14 ČASOVA
ŽELIMO VAM USPEŠNU NOVI ŠKOLSKU GODINU

KOLEKTIV ŠKOLE

Music Art Project

Pronađite najbolji instrument za svog malog muzičara

Da li vaše dete voli da peva, igra, sluša muziku?
Da biste pronašli instrument koji najviše odgovara vašem detetu, morate da vodite računa o njegovom karakteru i mogućnostima. Predočite detetu koji sve instrumenti postoje. Poslušajte neki koncert klasične muzike ili slušajte muziku različitih stilova i instrumenata. Birajte instrument u skladu sa psihičkim i fizičkim sposobnostima deteta.

Ako vaše dete voli da se istakne, onda je za njega instrument sa snažnim zvukom poput trube ili saksofona. Ovakav instrument odgovara deci koja imaju višak energije, vole buku ili uživaju da privlače pažnju.