About ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА ,,МИЛОЈЕ МИЛОЈЕВИЋ"

This author has not yet filled in any details.
So far ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА ,,МИЛОЈЕ МИЛОЈЕВИЋ" has created 109 blog entries.

Цветови из бакине баште

У петак, 6. марта 2015. године, отворена је изложба „Цветови“ београдске уметнице Галине Адомски-Тодоровић, у Ранчићевој кући у Гроцкој. Пригодним музичким програмом отварање ове пролећне изложбе увеличали су ученици наше школе: Вукашин Ђурђевић, Тара Стојановић и Лука Ђорђевић – виолинисти, Невена Стефановић и Јована Курбалија – виолончелисткиње, Анђела Стефановић и Јована Зуровац – флутисткиње и Андреја Брацановић – клавир.

Концерт ученика у ОШ „Свети Сава“

У уторак, 03. 03. 2015. године са почетком у 17 часова одржан је Концерт учесника Републичког такмичења у Свечаној сали Основне школе „Свети Сава“ у Врчину. Наступили су ученици класе Милице Ковачевић - Тијана Станић, Дајана Станић и Милица Митровић и Вања Теофиловић из класе Катарине Фаркаш. Ученици су извели програме са којима ће наступити на овогодишњем Републичком такмичењу музичких школа Србије, који се одржава од 17 - 29. марта 2015. године у Београду. Концерту су присуствовали и ученици 6/3 одељења Основне школе и по завршеном концерту су изнели своје сугестије, похвале и критике. Концерт је протекао у пријатној атмосфери и по свом завршетку прерастао у једно лепо и конструктивно дружење каквих ће, надамо се, бити још више у будућности.

3. Интернационални фестивал хармонике „Мех-фест“, Београд

У недељу, 15. марта 2015. године, на 3. Интернационалном фестивалу хармонике „Мех-фест“, које је одржано у Београду, наступили су ученици из класе проф. Драгана Станојевића остваривши следећи пласман:
- Стефан Лазаревић, ученик 5. разреда – 1. награда
- Никола Лазаревић, ученик 6. разреда – 2. награда
Честитамо ученицима и њиховом професору на изузетном пласману!

Концерт „Деца деци“

У четвртак, 12. марта 2015. године у свечаној сали ОШ „Мића Стојковић“ ученици Основне музичке школе приредили су концерт за другаре из Умчара под називом „Деца деци“.
У пуној сали и веселој атмосфери нашим ученицама добродошлицу су пожели Снежана Дабић, директор школе, сви наставници и ученици како из матичне школе тако и из подручних одељења. Поред наступа наших ученика са публиком се разговарало и о правилима понашања на концерту класичне музике, што је сам догађај подигло на један виши ниво.
На дивном полуконцертном клавиру представиле су се наше ученице, које се припремају за предстојеће Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије: Тијана и Дајана Станић и Милица Митровић, ученице клавира из класе проф. Милице Ковачевић; Јована Зуровац и Анђела Стефановић, ученице флауте из класе проф. Александре Стевановић и Вања Теофиловић, ученица клавира из класе проф. Катарине Фаркаш.
Након концерта и дивног дружења остају обећања да ћемо чешће долазити и наступати како би овакве сусрете претворили у традицију.

Бинички

Наступ ученика наше школе на такмичењу „Бинички“

Као и сваке године наши талентовани и вредни ученици наступили су на такмичењу „Бинички“ у Београду.
Најпре су у уторак, 24. фебруара 2015. године, наступили ученици виолончела из класе проф. Кристине Димић, освојивши следеће награде:
1. Магдалена Антић, 1. разред – 2. награда (88 бодова)
2. Михајло Игњатовић, 1. разред – 3. награда (78 бодова)
3. Невена Стефановић, 3. разред – 2. награда (81 бод)
Клавирска сарадња: проф. Бојана Вујашковић

У среду, 25. фебруара 2015. наступила је Вања Теофиловић, 4. разред клавира из класе проф. Катарине Фаркаш, освојивши 3. награду са 76 бодова.

Честитамо нашим ученицима и њиховим наставницима на оствареним резултатима!

Изложба „Цртежи и објекти“ Слободана Стефановића у Ранчићевој кући

Позивамо Вас да у петак 13. фебруара 2015. године у 18 часова присуствујете отварању самосталне изложбе под називом "Цртежи и објекти" аутора Слободана Стефановића, у галеријском простору Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој.


На отварању изложбе наступају ученице Музичке школе Гроцка које се припремају за Републичко такмичење:
1. Тијана Станић, 2. разред клавира, класа проф. М. Ковачевић
2. Милица Митровић, 3. разред, класа проф. М. Ковачевић
3. Дајана Станић, 3. разред клавира, класа проф. М. Ковачевић
4. Ања Миленковић, 3. разред клавира, класа проф. М. Ковачевић
5. Вања Теофиловић, 4. разред клавира, класа проф. К. Фаркаш

Свечана Светосавска академија 2

27. јануар 2015. године

Наступ на отварању изложбе “С’оне стране дуге“

У петак, 30. јануара 2015. године, у галерији Центра за културу Гроцка – у Ранчићевој кући, отворена је изложба 27. радова у дигитлној техници „С'оне стране дуге“, београдског уметника Зорана Теншића.
Публику из Београда, уметникове пријатеље, задивила је ванвременска лепота старе породичне куће и начин на који су се слике уклопиле у специфичан галеријски простор. Пригодан музички програм извели су ученици наше школе. Присутне су изненадили својом виртуозношћу млади извођачи:
- Михајло Игњатовић, 1. разред виолончела, класа проф. К. Димић
- Јована Зуровац, 2. разред флауте, класа проф. А. Стевановић
- Димитрије Шкодрић, 1. разред хармонике, класа проф. Д. Стевановић, и
- Анђела Стефановић, 4. разред флауте, класа проф. А. Стевановић

Свечани Светосавски концерт

У понедељек, 26. јануара 2015. године с почетком у 18 часова, одржан је свечани Светосавски концерт, на којем су наступили победници школског такмичења (одржаног 22. 12. 2014. год.) – по разредима и инструментима.
Школа је остварила сарадњу са занатском и уметничком радионицом Таурисио, која је наградила ученике са најбољим резултатима у оквиру следећих инструмената: виолине, виолончела и гитаре, а школа је пригодним поклоном наградила најбоље ученике хармонике, флауте и клавира. Награде, као и дипломе најбољим учесницима школског такмичења уручене су на свечаном концерту.

Нови изглед издвојеног одељења Основне музичке школе у Врчину

Крајем децембра 2014. и почетком јануара 2015. године адаптиран је и опремљен простор издвојеног одељења Основне музичке школе, који се налази на другом спрату ОШ „Свети Сава“ у Врчину. Средства за радове и опрему обезбеђена су од стране Секретаријата за образовање и дечју заштиту, док су у радовима учествовали и запослени школе.
У радној и веселој зимској атмосфери са новим намештајем, окреченим зидовима и разним музичким детаљима и украсима школа је заблистала и спремна дочекује своје ученике и почетак 2. полугодишта.