Место:Ћуприја
Адреса:Милице Ценић бб
ПТТ:35230
Општина:Ћуприја
Телефон:035/ 8473 122
Школска управа:Јагодина
Школски округ:Поморавски
Директор:Данијела Јовић
Телефон директора:035/ 8473 122
Телефон секретара:
Тип школе:Средња музичка школа
Сајт:http://www.talenti.edu.rs
Први e-mail:direktor@talenti.edu.rs
Други e-mail:administracija@talenti.edu.rs
Facebook:https://www.facebook.com/talenti.edu.rs

Школа за музичке таленте у Ћуприји, јединствена је установа у нашој земљи по свом наставном плану и програму и има за циљ да музички надарену децу која постану ученици ове школе, уз помоћ посвећених педагога који у њој раде, образује у професионалне музичаре. У току десетогодишњег школовања, чланови ове “Велике музичке породице” живе у условима интернатског смештаја и савладавају интензиван програм музичке и општеобразовне наставе.

По сличном концепту раде само још две педагошке установе на свету: Централна музичка школа у Москви и Школа „Јехуди Мењухин“ у Лондону.

Школу тренутно похађа 80 ученика из разних градова Србије. Имамо ученика и из Босне и Херцеговине. Наш циљ и јесте да се проширимо на земље региона и на тај начин вратимо првобитној замисли њених идејних твораца, професора Лазара Марјановића и Јована Ракића, који су школу основали  за подручје целе бивше Југославије.

Школа је гудачког смера и у њој се уче виолина, виола, виолончело и контрабас. Повезана стручном сарадњом са Факултетом музичке уметности у Београду, школа постоји више од 45 годинa. Позната је по својим резултатима и прослављеним бившим ученицима, а изнедрила је преко 200 младих музичара, који су своје школовање наставили на факултетима у земљи и иностранству.
Школа за музичке таленте, осим своје образовно васпитне улоге, има веома богату концертну делатност, широм наше земље и у иностранству.
Такође, ученици Школе учествују на такмичењима у земљи, као и на међународним, на којима су високо пласирани по освојеним наградама.

Школа за музичке таленте има статус Школе од посебног националног значаја.

Директор школе
Данијела Јовић