Место:Бор
Адреса:Моше Пијаде 31
ПТТ:19210
Општина:Бор
Телефон:030/421-688
Школска управа:Зајечар
Школски округ:Борски
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:https://ossvetisava.wordpress.com/
Први e-mail:ossvetisavabor@ptt.rs
Други e-mail:
Facebook:

Компјутер је модерно средство комуникације и захваљујуци њему моземо да Вам представимо лицну карту насе сколе,њених активности,њених мана и врлина.

   У Бору,некадасњем на далеко познатом граду рудника бакра,злата и сребра,зивела је „Југославија у великом и малом“.Данас,политиком или природом,осиромасен град и његова младост презивљавају и теско подносе немастину.Део те младости су и уценици ОС „Свети Сава“ која носи име знаменитог Србина,уцитеља српске просвецености.

   Скола је отворена 30.априла 1970.године као „Цетврта основна скола“.Име сколе је 1973.године промењено у „29. новембар“,а од 21.новембра 1991. године носи данасње име-основна скола „Свети Сава“.Следеце 2005. године скола це прославити 35-година постојања и рада и ми цемо годисњицу обелезити издавањем Монографије сколе.

   Данас скола има 800 уценика у 31 одељење матицне сколе и 3 комбинована одељења у сеоским сколама у Доњој Белој Реци и Танди.При сколи у Танди постоји и одељење предсколског узраста.У настави је ангазовано 50 струцних професора,наставника и сарадника и око 20 радника на административно-техницким пословима.Настава се изводи у 20 уционица и кабинета у две смене.

   Скола располазе модерно опремљеним кабинетом за информатику,савременом трпезаријом,разгласном станицом,салом за фискултуру и техницком радионицом.Сколска библиотека је у фази опремања.

   Сколски колектив успесно је сарађивао са свим сколама које носе име Светог Саве у Србији,а посебно сарађује са основном сколом „Јован Поповиц“ из Сремске Митровице.

   За своје активности,добила је висе признања и на такмицењима од опстинског до савезног нивоа,уценици сколе освајали су висока места.У ваннаставним активностима треба истаци успехе рецитаторске,драмске,историјске,саховске и литерарне секције као и успехе у спортским активностима.Пројекат сколе „Енглески за одрасле“ позитивно је оцењен од Министарства просвете и спорта Републике Србије и оцекују се средства за реализацију пројекта.У плану је израда и неких других пројеката.

   Скола је отворена према локалној средини и увек спремна за сарадњу,друзење и доброцинство племенитих људи ције „мало“ за нас увек знаци много и вециту захвалност.