Место:Аранђеловац
Адреса:Хан Пијеска б.б.
ПТТ:34300
Општина:Аранђеловац
Телефон:034/726-652
Школска управа:Крагујевац
Школски округ:Шумадијски
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.arsvetisava.edu.rs/
Први e-mail:arsvetisava@ptt.rs
Други e-mail:
Facebook:

Наша школа се налази на периферији града у насељу Колонија, а издвојено одељење у селу Буковик.

Ми смо најмлађа основна школа у Аранђеловцу, основана 1990. године издвајањем једне трећине ученика и наставника из ОШ „ Светолик Ранковић“.

Има нас 480 ученика, од тога 323 ученика у матичној школи и 157 ученика у издвојеном одељењу у Буковику. Школа има укупно 24 одељења, по три одељења сваког разреда. Са нама ради 54-оро одраслих, од којих су 39-оро наши наставници Сви ми функционишемо као једна велика породица и можемо се слободно похвалити добрим међуљудским односима.Мада није изграђена у потпуности, јер предстоје ИИ, ИИИ и ИВ фаза изградње, школа представља одличну основицу за васпитно-образовни рад. У односу на друге школе, ми смо релативно млада школа , која се полако али сигурно развија по свим основама.

Што се опремљености школе тиче, поред 12 класичних учионица,располажемо са: школском библиотеком која броји око 5 500 књига, разгласном станицом, кабинетима за физику , хемију, биологију, нформатику.Од прошле године смо прешли на кабинетску наставу.Поред балон сале, школа поседује и отворени терен за рукомет, кошарку и одбојку, јаму за скок у даљ и атлетску стазу.Можемо се похвалити да смо носиоци признања Туристичког савеза града Аранђеловца за најлепше уређено школско двориште у 2006.год. Школа по потреби организује стручна предавања за родитеље, ученике и наставнике.